ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρει το έργο της παλιάς πτέρυγας στο ΓΝΒ

ξεμπλοκάρει-το-έργο-της-παλιάς-πτέρυγ-122294

Πληρώνεται η ΔΕΠΑΝΟΜ μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου που ανακατασκευάστηκε.

Η δρομολόγηση της παράδοσης του έργου είναι θέμα ημερών καθώς αίρονται τα γραφειοκρατικά προβλήματα που «μπλόκαραν» την ολοκλήρωση και παράδοση της παλιάς πτέρυγας στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ανέλαβε την πρωτοβουλία προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την επίλυση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει με την επιβλέπουσα αρχή των έργων στο Νοσοκομείο Βόλου, ΔΕΠΑΝΟΜ. Η ΔΕΠΑΝΟΜ πλέον «μεταφέρθηκε» από το υπουργείο Υγείας στο Υπουργείου Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των έργων.

Είχε μάλιστα δημιουργηθεί πρόβλημα με την πληρωμή του εργολάβου που ολοκλήρωσε την παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου ωστόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συζητήσεις που είχε χθες με τους αρμόδιους παράγοντες στο Υπουργείο Μεταφορών, ζήτησε την άμεση διευθέτηση του θέματος και έτσι η ΔΕΠΑΝΟΜ αναμένεται σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν να πληρώσει άμεσα τον ανάδοχο του έργου της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου.

Με την πληρωμή του εργολάβου ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση της παλιάς πτέρυγας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

Με την ανακατασκευή και ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις αναβαθμισμένων υπηρεσιών στη Β΄ Παθολογική κλινική, τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και το Τμήμα Χημειοθεραπείας που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου