ΤΟΠΙΚΑ

Στο «στόχαστρο»… τα αδέσποτα ~ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

στο-στόχαστρο-τα-αδέσποτα-φοβοι-γ-119099

«Συναγερμός» στις φιλοζωικές από αυξημένο αριθμό χτυπημένων αδέσποτων ζώων στο Βόλο

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε φιλοζωική οργάνωση του Βόλου, εξαιτίας επαναλαμβανόμενων περιστατικών χτυπημένων αδέσποτων ζώων στο Βόλο. Ενδεικτικά σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» έχει δεχθεί έξι τηλέφωνα για χτυπημένα αδέσποτα ζώα είτε από Ι.Χ. είτε από μηχανάκι σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα σε ένα από τα ζώα που χτυπήθηκε, επειδή βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση έγινε ευθανασία.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, τονίζοντας ότι πιθανότατα γίνεται στοχευμένα από κάποιον που θέλει να εξοντώσει τα αδέσποτα ζώα. «Τα τελευταία περιστατικά που παρατηρήθηκαν μας έχουν βάλει σε σκέψεις. Το θέμα μας ταρακούνησε καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα χτυπήθηκαν με Ι.Χ. και μηχανάκια και εγκαταλείφθηκαν έξι αδέσποτα σκυλιά. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν περιστατικά στο κέντρο του Βόλου, στην οδό Αγ. Νικολάου, στη Νεάπολη και στον Περιφερειακό», δήλωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη.

Αύξηση εγκαταλελειμμένων ζώων

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Φιλοζωικού Συλλόγου μέσα στο περασμένο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου αυξήθηκαν σημαντικά τα εγκαταλελειμμένα ζώα στους δρόμους αλλά και στους κάδους απορριμμάτων.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέσα σε μια εβδομάδα εγκαταλείφθηκαν 20 κουτάβια έξω από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Βόλο. Επίσης μέσα σε ένα μήνα τα γραφεία του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» έχουν δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για περισυλλογή ζώων που έχουν εγκαταλειφθεί σε δρόμους του Βόλου.

«Δυστυχώς, το τελευταίο δίμηνο η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα κουταβάκια και γατάκια, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ουσιαστικά δεν προλαβαίνουμε να τα περισυλλέγουμε και από την άλλη πλευρά δεν έχουμε τη δυνατότητα να φροντίσουμε τόσα πολλά ζώα. Πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση για το θέμα», κατέληξε η κ. Τσιρογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου