ΤΟΠΙΚΑ

Πελαγοδρομούν σε Νόμους

πελαγοδρομούν-σε-νόμους-119070

Καθηγητές που βρέθηκαν από τα σχολεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και δεν είχαν ενημέρωση για τα νέα τους καθήκοντα

Κολύμπι στα βαθιά χωρίς… σωσίβιο, καλούνται να μάθουν οι εννέα καθηγητές που μέσα σε μια μέρα εκδιώχθηκαν από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα σχολικά εργαστήρια και κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για εννέα καθηγητές που έως και πέρυσι υπηρετούσαν στην επαγγελματική εκπαίδευση. Με την κατάργηση 46 τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, βρέθηκαν μαζί με 39 ακόμη συναδέλφους τους εκτός σχολικών αιθουσών. Εξαιρέθηκαν όμως -βάσει Νόμου- από το καθεστώς διαθεσιμότητας, δεδομένου ότι πληρούσαν συγκεκριμένα κριτήρια: είναι πολύτεκνοι ή έχουν την πλήρη γονική επιμέλεια των παιδιών τους.

Αυτοί οι καθηγητές, από τις σχολικές αίθουσες και τα εργαστήρια, κλήθηκαν το τελευταίο διάστημα να στελεχώσουν τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Μόνο που όπως έγινε γνωστό, ούτε ενημερώθηκαν ούτε επιμορφώθηκαν για τα νέα τους καθήκοντα. Οι ίδιοι καλούνται να διαχειριστούν ζητήματα που άπτονται της διοίκησης της εκπαίδευσης χωρίς να γνωρίζουν το αντικείμενο.

Πελαγοδρομούν ανάμεσα σε Νόμους και διατάξεις και το ωράριό τους σε ένα πόστο που θεωρείται καθοριστικής σημασίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, μοιάζει… μαρτυρικό.

Ηδη, ενημέρωσαν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας του άγνωστου αντικειμένου για τους ίδιους.

«Καλούμε το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει συνάδελφοι που μέχρι χθες ήταν στις αίθουσες και τα εργαστήρια και σήμερα βαδίζουν σε άγνωστα μονοπάτια. Θα πρέπει να τους ενημερώσει επαρκώς για τα νέα τους καθήκοντα και να υποβοηθήσει το έργο τους», αναφέρει σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου