ΤΟΠΙΚΑ

Μπαλάκι ιατρείο και ασφαλισμένοι

μπαλάκι-ιατρείο-και-ασφαλισμένοι-110890

Κομμένο το φυσικό αέριο, κανείς δεν πληρώνει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ στο ιατρείο της Αγριάς

Με ξεσπίτωμα κινδυνεύει το ιατρείο της Αγριάς. Μπαλάκι οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν την αδυναμία συνεννόησης 5ης ΔΥΠΕ και ΙΚΑ. Οι τοπικές υπηρεσίες του ΙΚΑ ζητούν από την 5η ΔΥΠΕ να αναλάβει τις δαπάνες λειτουργίας του κτιρίου που χρησιμοποιεί, όμως από την ΔΥΠΕ περί άλλων τυρβάζουν. Λόγω φουσκωμένων λογαριασμών που κανείς πλέον δεν αναλαμβάνει έχει ήδη διακοπεί το φυσικό αέριο, ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος να διακοπεί και η ηλεκτροδότηση.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σε ένα ομιχλώδες τοπίο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο το ιατρείο της Αγριάς όπου τρεις φορές την εβδομάδα γιατρός εξετάζει και συνταγογραφεί για δεκάδες ασφαλισμένους της περιοχής. Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, ωστόσο εδώ και ένα χρόνο και αφού οι διοικητικές υπηρεσίες του ασφαλιστικού ταμείου και το ιατρείο του ΠΕΔΥ μετακόμισαν στο Βόλο, το κτίριο έμεινε… στη διάθεση του ιατρείου που λειτουργεί στο πλαίσιο των Κέντρων Υγείας και της 5ης ΔΥΠΕ για να εξυπηρετεί τρεις φορές την εβδομάδα τους ασφαλισμένους.

Στο μεταξύ όμως, κανείς όλο αυτό το διάστημα δεν ανέλαβε και τις δαπάνες λειτουργίας του κτιρίου με αποτέλεσμα η παροχή φυσικού αερίου να έχει διακοπεί λόγω απλήρωτων λογαριασμών, ενώ άμεσα το ίδιο θα συμβεί -εάν δεν βρεθεί φόρμουλα- και με τη ΔΕΗ καθώς και οι λογαριασμοί ηλεκτροδότησης δεν έχουν πληρωθεί.

Η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ ζήτησε επανειλημμένως από τις τοπικές υπηρεσίες του ΙΚΑ να επιληφθούν του θέματος, όπως και έγινε χωρίς όμως να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του ΙΚΑ, οι υπηρεσίες της 5ης ΔΥΠΕ δεν ανταποκρίθηκαν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες – αρχικά το θέμα είχε τεθεί και στο δήμο Βόλου προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και αφού δεν βρέθηκε λύση- το ΙΚΑ χτύπησε την πόρτα της 5ης ΔΥΠΕ που είναι και ο αρμόδιος φορέας για τα Κέντρα Υγείας στο πλαίσιο των οποίων λειτουργεί το συγκεκριμένο ιατρείο.

«Εχουμε ενημερώσει πολλές φορές για το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ προκειμένου να βρεθεί λύση και να αναλάβουν από τη στιγμή που χρησιμοποιούν το ακίνητο και τις δαπάνες λειτουργίας του κτιρίου. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ανταποκριθεί. Αντιλαμβάνεται ωστόσο κανείς ότι δεν είναι δυνατόν το ΙΚΑ επ’ άπειρον να αναλαμβάνει μία δαπάνη που δεν του ανήκει» υπογράμμιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακοί παράγοντες του ΙΚΑ που ρωτήθηκαν σχετικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί έχουν γίνει γνώστες και οι ασφαλισμένοι που έχουν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονται απαιτώντας να βρεθεί μία λύση προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του ιατρείου…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου