ΤΟΠΙΚΑ

«Παίρνω κουράγιο από την αγάπη του κόσμου»

παίρνω-κουράγιο-από-την-αγάπη-του-κόσ-128708

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χθες στην Ανάληψη δίνοντας το «παρών» στα ονομαστήρια του κ. Ιγνατίου

«Είναι σημαντικό να περιβάλλομαι από ανθρώπους εμπιστοσύνης. Παίρνω κουράγιο για να συνεχίσω το έργο μου και προσεύχομαι να επικρατήσει ειρήνη στον κόσμο και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις οι ηγέτες». Τα παραπάνω επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τον κλήρο και τους πιστούς που κατέκλυσαν χθες το ναό της Αναλήψεως, προκειμένου να του δώσουν τις ευχές τους, με αφορμή τα ονομαστήριά του. Ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «πάντοτε υπάρχουν τα λιοντάρια, γιατί απέναντι στο καλό υπάρχει το κακό», ενώ ευχήθηκε παράλληλα να πρυτανεύει η λογική και όσοι κρατούν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους, να λάβουν τις σωστές αποφάσεις».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χθες το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, προεξάρχοντος κ. Ιγνατίου, και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και του Θεοφ. Επισκόπου Σαφίτας κ. Δημητρίου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Τιμόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Αγιο Ιγνάτιο και το έργο του Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος δέχτηκε τις ευχές των παρισταμένων κατά τη διανομή του αντιδώρου, αναφέρθηκε στη σημασία της ειρήνης, με αφορμή την παρουσία του Επισκόπου Σαφίρας κ. Δημητρίου και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις κι εμείς προσευχόμαστε, ο Θεός να φέρει τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους στις όμορφες πατρίδες τους, που καταστρέφονται».

Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας ευχαρίστησε δημόσια όλους όσοι συνδράμουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας, τονίζοντας ότι «όσο υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη, θα ζουν τα πρόσωπά μας τη χαρά της δημιουργίας και της αγάπης.

Ας μην τη χάσουμε». Παράλληλα ευχαρίστησε τους μαθητές για την παρουσία τους στα ονομαστήριά του, εκφράζοντας την ευχή οι Τρεις Ιεράρχες να είναι πάντα τα πρότυπά τους.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε ότι «σήμερα είναι μια μέρα χαράς για την τοπική μας Εκκλησία και ταυτόχρονα μια εποχή με δυσκολίες για το λαό και την πατρίδα μας, αλλά παίρνουμε αναπνοές με την αγάπη του λαού μας, με την εμπιστοσύνη που περιβάλλουμε και μας περιβάλλουν όλοι. Οι άρχοντες, οι κληρικοί μας, οι συνεργάτες μας σε πάρα πολλούς τομείς και οι πιστοί μας. Αν κάτι βιώνουμε αυτό τον καιρό κι αυτή την περίοδο, είναι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην Εκκλησία και στα πρόσωπά της, καθώς διακονούν με ανιδιοτέλεια. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά για όλο τον κόσμο και ας έχουμε τέτοιες μικρές αναπνοές για να παίρνουμε κουράγιο και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Παράλληλα, ο κ. Ιγνάτιος μετέφερε προς κάθε κατεύθυνση μηνύματα ειρήνης, επισημαίνοντας ότι «η προσευχή μας είναι καθημερινή πλέον, για να φέρει ο Θεός την ειρήνη. Η ευθύνη όλων είναι, εμείς μεν να προσευχόμαστε και οι ηγέτες να πάρουν αποφάσεις ειρήνης».

Στα ονομαστήρια του κ. Ιγνάτιου παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Ιωάννης Τόλιας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Στρατιωτικών Λιμενικών και Εκπαιδευτικών Αρχών, και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων μαθητές των σχολείων της ενορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου