ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύεται η μέριμνα της Εκκλησίας στα σχολεία

ενισχύεται-η-μέριμνα-της-εκκλησίας-στ-117051

Συνάντηση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του, μετά από αίτημά τους, οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ.κ. Γεώργιος Πολύζος (Α/θμιας) και Σωκράτης Σαβελίδης (Β/θμιας).

Ο κ. Ιγνάτιος, αφού συνεχάρη τους νέους Διευθυντές για την εκλογή τους, ευχήθηκε καλή δύναμη στο πολύμοχθο και υπεύθυνο έργο τους και εξέθεσε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιεί, τα τελευταία χρόνια, στο χώρο της Εκπαίδευσης, η Τοπική Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο ευαίσθητο θέμα του επισιτισμού απόρων και εμπερίστατων μαθητών και της στήριξης των οικογενειών τους, μέσω των κατά τόπους ενοριών, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ποιμαντική και κοινωνική μέριμνα της κοινότητας των ΡΟΜΑ, μίλησε για τις κατηχητικές Θείες Λειτουργίες που ο ίδιος τελεί, ειδικά για τους μαθητές, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές Εκθέσεις, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός φορέας «Μαγνήτων Κιβωτός», στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και έχουν επισκεφθεί, έως τώρα, οργανωμένα, χιλιάδες μαθητές, ενώ ζήτησε την συνεργασία της Εκπαιδευτικής κοινότητας για την προώθηση του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» – του οποίου προΐσταται ο ίδιος – στα σχολεία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ολόθυμη ευαρέσκειά του για τους απερχόμενους Διευθυντές Εκπαίδευσης, με τους οποίους είχε αναπτυχθεί εξαιρετική συνεργασία, τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά τους, η νέοι Διευθυντές ζήτησαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου για τα νέα καθήκοντά τους και υποσχέθηκαν να είναι κοντά στην Τοπική μας Εκκλησία, για την συνέχιση και επαύξηση των παραπάνω πρωτοβουλιών Της, ενώ χαρακτήρισαν εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή της Τοπικής μας Εκκλησίας στο έργο που επιτελείται στα σχολεία, κυρίως στον κοινωνικό τομέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου