ΤΟΠΙΚΑ

Στο κατώφλι της Δευτεροβάθμιας γονείς και εκπαιδευτικοί

στο-κατώφλι-της-δευτεροβάθμιας-γονεί-108238

Διαμαρτύρονται για ενδεχόμενη μη έγκριση των τμημάτων κατεύθυνσης στα λύκεια

Στην πόρτα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, φέρνει γονείς και καθηγητές, ενδεχόμενη εμπλοκή με τα τμήματα κατεύθυνσης που αυτή την περίοδο συστήνονται στα Λύκεια του νομού.

Στις 11 αύριο το πρωί, γονείς τελειόφοιτων μαθητών του λυκείου και καθηγητές δίνουν ραντεβού στο κτίριο Μουρτζούκου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν την έγκριση όλων των τμημάτων κατεύθυνσης σε κάθε Λύκειο, έστω και αν δεν συμπληρώνουν το όριο των 20 μαθητών ανά τμήμα.

Για τη σύσταση τμήματος κατεύθυνσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, απαιτούνται τουλάχιστον 20 μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι ιδίως σε ό,τι αφορά τη θετική κατεύθυνση ή την τεχνολογική 1, κανένα λύκειο δεν θα καταφέρει να λειτουργήσει αυτόνομο τμήμα, εξαιτίας του μικρού αριθμού μαθητών.

Η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης είναι στη διακριτική ευχέρεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ωστόσο, στους διευθυντές των λυκείων δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση για το τι θα γίνει με τα τμήματα κατεύθυνσης που δεν συμπληρώνουν 20 μαθητές. Η έγκρισή τους είναι σε εκκρεμότητα και ήδη η ανησυχία των γονέων που βλέπουν ότι τα παιδιά τους μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις είναι έκδηλη.

Οι γονείς υπογραμμίζουν ότι ενδεχόμενη μη έγκριση των τμημάτων, θα δημιουργήσει παιδαγωγικά προβλήματα αλλά και προβλήματα με την μετακίνηση των μαθητών από σχολείο σε σχολείο για να παρακολουθούν τα μαθήματα της κατεύθυνσής τους.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, γονείς και καθηγητές θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έναρξη των μαθημάτων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου