ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο γονέων από την «Πρόταση Ζωής»

σεμινάριο-γονέων-από-την-πρόταση-ζωή-120295

Χωρίς οικονομική επιβάρυνση η συμμετοχή

Το επιστημονικό προσωπικό της «Πρότασης Ζωής», σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης, παρεμβάσεις δηλαδή που απευθύνονται στον ευρύτερο πληθυσμό που δεν έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή άλλου τύπου εξάρτηση. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και στους ενήλικες όπως είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους, οι οποίοι τους περιβάλλουν και ασκούν σημαντική επιρροή σε αυτούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το Κέντρο Πρόληψης πρόκειται να πραγματοποιήσει και φέτος σεμινάριο γονέων με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, καθώς και η ευαισθητοποίησή των γονιών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των παιδιών τους.

Το σεμινάριο θα συντονίζεται από δύο κοινωνικούς επιστήμονες και θα ολοκληρωθεί σε 10 δίωρες συναντήσεις (μια φορά την εβδομάδα) με κύριους θεματικούς άξονες τους εξής: Ανάγκες της παιδικής ηλικίας, Ανάγκες γονιών, Επικοινωνία στην οικογένεια, Αυτοεκτίμηση, Συναισθήματα, Πειθαρχία.

Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν με την ενεργό συμμετοχή των γονιών, την ανταλλαγή προσωπικών απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει κατόπιν συγκέντρωσης του απαιτούμενου, για την ομαλή λειτουργία της ομάδας, αριθμού αιτήσεων των γονέων. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, (Ελ. Βενιζέλου 7-Δημητριάδος, 4ος όροφος) από τις 09:30-14:00 ή μέσω φαξ 2421038095, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία της «Πρότασης Ζωής» στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421038050.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου