ΤΟΠΙΚΑ

Θύμα πλεκτάνης επαγγελματίας: «Κλείδωσε» συμφωνία, δόθηκε προκαταβολή, αλλά…

θύμα-πλεκτάνης-επαγγελματίας-κλείδ-1055578

Πλήρωσε για την αγορά τριών αυτοκινήτων και τώρα διεκδικεί αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη από επιχείρηση της Αττικής

Την καταβολή αποζημίωσης, ύψους 50.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη διεκδικεί επαγγελματίας που εμπορεύεται αλλά και νοικιάζει αυτοκίνητα στον Βόλο, καθώς έπεσε θύμα απάτης από εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων στην Αττική.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο 47χρονος Βολιώτης επαγγελματίας πριν από έναν χρόνο στην Αθήνα, σε εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων, προκειμένου να κάνει έρευνα αγοράς, καθώς ήθελε να ενισχύσει τον στόλο του στον Βόλο.

Επρόκειτο για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα, πολύ καλά συντηρημένα, για τα οποία υπήρχαν κι όλα τα σχετικά δικαιολογητικά τα οποία υποδείχτηκαν μάλιστα στον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Ο Βολιώτης επαγγελματίας ενθουσιάστηκε, αλλά έσπευσε να ζητήσει ένα περιθώριο χρόνου για να το σκεφτεί. Ήθελε ο ίδιος να επισκεφτεί και δύο ακόμη αντιπροσωπείες, πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

Αφού έκανε την έρευνά του αποφάσισε να επιστρέψει στην πρώτη επιχείρηση και ενημέρωσε πως ενδιαφέρεται να αγοράσει τρία αυτοκίνητα, αξίας 35.000 ευρώ

Μάλιστα, όταν ζήτησε να προβεί σε μηχανολογικό έλεγχο των προς πώληση αυτοκινήτων από μηχανικό της επιλογής του, οι υπάλληλοι της εταιρείας δέχθηκαν ανεπιφύλακτα, πράγμα και το οποίο έπραξε.

Εχοντας το πράσινο φως και από τους μηχανικούς ζήτησε να ετοιμαστούν τα χαρτιά για την αγοροπωλησία, όπως κι έγινε. Έπεσαν οι υπογραφές και ο Βολιώτης επαγγελματίας προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία αποφάσισε να καταβάλλει ως προκαταβολή το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα πιστώνονταν μετά την παραλαβή των οχημάτων, τα οποία προηγουμένως έπρεπε να εκτελωνιστούν αφού ήταν εισαγωγής από χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο επαγγελματίας επέστρεψε στον Βόλο ικανοποιημένος για την αγορά που είχε κάνει και περίμενε πως και πως την παράδοση των αυτοκινήτων. Σχεδίαζε να παραχωρήσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα σε τοπική επιχείρηση που τα ζήτησε, για την εξυπηρέτηση ανώτερων στελεχών της. Είχε μάλιστα υπογράψει και το σχετικό προσυμφωνητικό μίσθωσης.

Η πορεία, ωστόσο, έδειξε ότι δεν ήταν γραφτό αυτά τα αυτοκίνητα να φτάσουν στον Βόλο. Μάταια ο Βολιώτης επαγγελματίας περίμενε επί τρείς και πλέον μήνες να του παραδοθούν τα οχήματα. Η εταιρεία κάθε φορά με πρόσχημα διάφορες δικαιολογίες έβρισκε τρόπους για να κερδίζει χρόνο, μέχρι που παραδέχτηκε πως αυτά τα οχήματα πουλήθηκαν τελικά σε άλλα άτομα μολονότι είχε δοθεί προκαταβολή.

Ο επαγγελματίας υπέστη ψυχρολουσία. Δεν πίστευε στα αυτιά του ακούγοντας τον υπεύθυνο πωλητή να παραδέχεται ουσιαστικά πως τον κορόιδεψαν. Η εταιρεία επιχείρησε να «επανορθώσει» αντιπροτείνοντας κάποια άλλα οχήματα, όμως ο επιχειρηματίας από τον Βόλο ήταν πυρ και μανία.

Αποφάσισε να καταθέσει αγωγή και να διεκδικήσει αποζημίωση για την κομπίνα που στήθηκε σε βάρος του, περιμένοντας τώρα όποτε εκδικαστεί η υπόθεση να δικαιωθεί από τη δικαιοσύνη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου