ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέες αποκαλύψεις για τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα της Θεσσαλίας -Πού θα καταλήξουν

νέες-αποκαλύψεις-για-τα-πλημμυρισμέν-996799

Στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου, ο Δημοσιογράφος του carandmotor.gr Γιώργος Ανδρής ο οποίος σε αποκλειστικό ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει ποια είναι η επόμενη μέρα των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ολοκαίνουργια μοντέλα που επλήγησαν από την ισοπεδωτική κακοκαιρία “Daniel” και σύντομα θα διατεθούν στην αγορά μέσω διαδικτυακών αγγελιών και εμπορών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με θύματα ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι θα αδυνατούν να γνωρίζουν για το τραγικό παρελθόν των εν λόγω οχημάτων.

O δημοσιογράφος του carandmotor.gr προχώρησε, μάλιστα, σε νέες αποκαλύψεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ήδη πάνω από 2.000 καταγεγραμμένα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα τα οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες και κάποιες εταιρείες leasing και ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν βγάλει στο «σφυρί».

Πρόκειται για δημοπρασίες όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά έμποροι, οι οποίοι «χτυπούν» τα αυτοκίνητα που τους ενδιαφέρουν, αποκτώντας τα σε τιμές που ξεκινούν από τα 100 ευρώ.

Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού επισκευάσουν «κακήν κακώς» τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα, στη συνέχεια θα αναρτήσουν σχετικές αγγελίες στις οποίες, ωστόσο, δεν θα αναγράφεται ότι τα ΙΧ είναι πλημμυρισμένα.

Και με δεδομένο ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι αυτοκίνητα του 2023, οι τιμές πώλησής τους θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, παρά τις τεράστιες ζημιές που έχουν αυτά υποστεί από τα λασπόνερα.

Το εν λόγω φαινόμενο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από την πολιτεία, καθώς σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ στις άδειες κυκλοφορίες των οχημάτων από ολική καταστροφή αναγράφεται το παρελθόν τους, με αποτέλεσμα να μην εξαπατώνται οι καταναλωτές.

Οι τελευταίοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, οι οποίοι καλό είναι να ελέγχουν την κατάσταση των αυτοκινήτων που τους ενδιαφέρουν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, τα οποία έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση αυτά βρίσκονται.

Δείτε όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος του carandmotor.gr, Γιώργος Ανδρής, στην εκπομπή «Δεκατιανοί»

carandmotor.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου