ΤΟΠΙΚΑ

Κρέμασαν πανό στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου – «Παρακαλώ χτίστε το σχολείο μου»…

κρέμασαν-πανό-στο-27ο-δημοτικό-σχολείο-β-1055207

Οι μαθητές εδώ και χρόνια αναγκάζονται να «στοιβάζονται» σε μικρές αίθουσες

Πανό στα κάγκελα του σχολείου ζητώντας αξιοπρεπείς χώρους διδασκαλίας και ένα «κανονικό σχολείο» κρέμασαν οι μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Οι μαθητές των… κοντέινερς που έχουν απασχολήσει εδώ και χρόνια την κοινωνία του Βόλου έχουν απελπιστεί και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς τους λένε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

«Παρακαλώ χτίστε το σχολείο μου» αναγράφουν τα πανό των τάξεων με πολύχρωμες πινελιές.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» χρηματοδότηση με ποσό 1,88 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέων αιθουσών στο σχολικό περιβάλλον, οι μαθητές παραμένουν σε κοντέινερ από τα οποία μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στάζουν νερά από την οροφή.

Στο 12/θέσιο σχολείο, που φιλοξενούνται περίπου 200 παιδιά, πριν από περίπου τρία χρόνια προχώρησαν στην κατεδάφιση μέρους του σχολείου, προκειμένου εργολάβος να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και να έχουν μείνει… μισές. Εκεί, όπου άλλοτε στεγαζόταν μέρος του σχολείου, τώρα υπάρχουν λαμαρίνες, οι οποίες απειλούν τη ζωή των παιδιών που τρέχουν ανεξέλεγκτα στα σχολικά διαλείμματα.

«Εχουν βάλει ένα πράσινο πανί και από μέσα υπάρχουν κοφτερές λαμαρίνες. Είναι δυνατόν να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα; Γυρνάνε τα παιδιά μας σπίτι με γρατζουνίες και γδαρσίματα και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε» είναι η φωνή απόγνωσης μητέρας, της οποίας το παιδί πηγαίνει στο 27ο δημοτικό σχολείο.

Όπως αναφέρει το σχολείο, ήταν ήδη πολύ μικρό, ώστε να φιλοξενήσει τον μεγάλο αριθμό παιδιών, με αποτέλεσμα μετά την τοποθέτηση των λαμαρινών, όχι μόνο να μην χωράνε στις αίθουσες, αλλά να μην χωράνε ούτε και στο προαύλιο.

Δύο τάξεις αναγκάζονται εδώ και χρόνια να κάνουν μάθημα στα κοντέινερ, τα οποία, όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στη μία, όταν βρέχει, στάζουν νερά από την οροφή, και στην άλλη είναι δύσκολη η είσοδος των μαθητών επειδή πλημμυρίζει η αυλή. Γονείς καταγγέλλουν ότι μετά από τόσα χρόνια οι λυόμενες αίθουσες έχουν αλλοιωθεί και δεν επαρκούν για να καλύψουν τον αριθμό των μαθητών.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αλλά και οι εκπαιδευτικοί με τη διευθύντρια του σχολείου έχουν απευθύνει συνεχόμενες εκκλήσεις προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι τα σχολικά κτίρια είναι ευθύνη του δήμου Βόλου.

Μάλιστα, πέρυσι ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε επισκεφτεί το σχολικό κτίριο δεσμευόμενος να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου