ΤΟΠΙΚΑ

Εκ περιτροπής εργασία στο Λεβεντέρη ανακοινώνει η εταιρεία

εκ-περιτροπής-εργασία-στο-λεβεντέρη-α-104059

Για ένα τρίμηνο μέχρι και το Μάιο – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Σε εκ περιτροπής εργασία βγαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα το προσωπικό της εταιρείας Λεβεντέρης με απόφαση που έλαβε η εταιρεία. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα εκ μέρους της επιχείρησης στο σωματείο των εργαζομένων που κάνει λόγο για μονομερή απόφαση. Το μέτρο θα εφαρμοστεί μέχρι και το πρώτο 15θήμερο του Μαΐου -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- εάν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, έχοντας πικρή εμπειρία και από τα προηγούμενα χρόνια, εκφράζουν φόβους ότι το μέτρο θα συνεχιστεί.

Το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας έρχεται μετά την άρνηση του προσωπικού των 30 εργαζομένων να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων με το οποίο η εταιρεία ζητούσε ουσιαστικά να αποχωρήσουν από το εργοστάσιο με αποζημίωση ελαφρώς αυξημένη 14 τουλάχιστον εργαζόμενοι. Από τη στιγμή που αποχώρησαν μόνο δύο άτομα άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση.

Εάν και αρχικά υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις, μέσα σε λίγες μέρες, τέθηκε θέμα εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας για ένα τουλάχιστον τρίμηνο. Οι εργαζόμενοι αφού συζήτησαν απέρριψαν μετά από ψηφοφορία την πρόταση ωστόσο η εταιρεία σήμερα θα ανακοινώσει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου.

Η Λεβεντέρης υποστηρίζει ότι έχει υποστεί μείωση παραγωγής και εσόδων και υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μία ύστατη προσπάθεια διασφάλισης της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρίας εν μέσω των γνωστών σε όλους σας δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική αγορά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου