ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη «Ιππόκαμπου» στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

επίσκεψη-ιππόκαμπου-στο-1ο-γυμνάσιο-104254

Το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας επισκέφθηκαν χθες μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ύστερα από σχετική πρόσκληση, συνεχίζοντας την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών μέσω βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου και με ειδικό θέμα: «Το δικαίωμα του ανθρώπου στην ισότητα και τη διαφορετικότητα» και των Γερμανικών Γ’ Γυμνασίου. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα μέσα από σχετική προβολή και συζήτηση να προβληματιστούν, να διατυπώσουν και να λύσουν απορίες και να αποκομίσουν σημαντικά βιώματα για το συγκεκριμένο θέμα. Επιπλέον έγινε σύγκριση των συνθηκών διαβίωσης των Α.Μ.Ε.Α. στην Ελλάδα από τη μία πλευρά και στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, από την άλλη.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα μέλη του «Ιππόκαμπου», η στάση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι σε γενικές γραμμές αρνητική και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία με οίκτο, απόρριψη και δεν προσπαθούν να συνάψουν σχέσεις μαζί τους. Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ αναπήρων και μη, ενώ ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι διάχυτος. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα αναπηρίας, την προώθηση της αρχής ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, την εμπέδωση στη συνείδηση των παιδιών ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημιουργία θετικών στάσεων των παιδιών απέναντι σε αυτά τα θέματα. Το Δ.Σ. του «Ιππόκαμπου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις καθηγήτριες του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας: Κυριακή Προυσσα- έως (Φιλόλογος), Νικολέττα Σταϊκούδη (Φιλόλογος) και Βασιλική Παπαποστόλου (Γερμανικής Γλώσσας), οι οποίες είχαν και την ευθύνη της οργάνωσης, καθώς επίσης και όλους τους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου