ΤΟΠΙΚΑ

Ανάκληση των απολύσεων στον ΙΜΑΝΤΑ

ανάκληση-των-απολύσεων-στον-ιμαντα-104442

Ζητούν συλλογικότητες και σωματεία που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και πορεία συμπαράστασης ~ Σήμερα στον ΟΜΕΔ εταιρεία-εργαζόμενοι

Την ανάκληση των απολύσεων στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ Α.Ε. και την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που δεν θα βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων απαίτησαν χθες οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγ. Νικολάου μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων όπως το Ξεκίνημα, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και ο «Ταξικός Συντονισμός για την Ανατροπή» που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.

«Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ -υπογραμμίζεται στο κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση- αλλά όλη την εργατική τάξη και το λαό της πόλης. Η ανεργία στο Βόλο έχει χτυπήσει κόκκινο, με δραματικές επιπτώσεις για το σύνολο της τοπικής οικονομίας γεγονός που συμπαρασύρει και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες» τονίζεται σε ανακοίνωση που οι διαδηλωτές μοίρασαν στους διερχόμενους στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας επίσης ότι «απαιτείται ένα μέτωπο αγώνα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ και την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα συντονισμός των εργαζομένων όλων των εργοστασίων που αντιμετωπίζουν επιθέσεις».

Οι διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της εργασίας και της απασχόλησης.

Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση στον ΟΜΕΔ

Στο μεταξύ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση στην Αθήνα στη διαιτησία όπου εργαζόμενοι και εταιρεία θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω στον ΟΜΕΔ για το θέμα της επιχειρησιακής σύμβασης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του ΟΜΕΔ (θεσμού διαιτησίας) ουσιαστικά θα γίνει η πρώτη μεσολάβηση μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων που επισημαίνουν ότι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν δικαιολογεί την επιμονή της να εφαρμοστεί εκ περιτροπής εργασία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου