ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για τα φασιστικά συνθήματα σε σχολικούς τοίχους

μήνυση-για-τα-φασιστικά-συνθήματα-σε-σ-1034103

Κατέθεσαν διευθυντές σχολείων στον απόηχο του μπαράζ επιθέσεων σε γυμνάσια και λύκεια του Βόλου

Μήνυση κατά αγνώστων με αφορμή φασιστικά συνθήματα που αντίκρισαν γραμμένα με μαύρο σπρέι σε τοίχους σχολείων, κατέθεσαν χθες διευθυντές σχολικών μονάδων που έγιναν στόχος επίθεσης από την επονομαζόμενη «Οργάνωση Εθνικιστών Μαγνησίας».

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα, εκδηλώθηκε μπαράζ σε σχολεία. Μέλη της οργάνωσης φαίνεται να έδρασαν μέσα σε μία νύχτα λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κόλλησαν αυτοκόλλητα και έγραψαν υβριστικά και απειλητικά συνθήματα με μαύρα σπρέι σε τοίχους των σχολείων. Στο επίκεντρο της επίθεσης καθηγητές των σχολικών μονάδων που χαρακτηρίζονται «ανθέλληνες» και καλούν τους μαθητές να τους ρίξουν… φόλα!

Αρχικά, υπήρξε ενημέρωση ότι στόχος έγινε το συγκρότημα του Αναύρου, όπου συστεγάζονται το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο και το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου αλλά και το Εσπερινό ΓΕΛ, οι διευθυντές και σύλλογοι διδασκόντων των οποίων εξέδωσαν ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι «το δημοκρατικό σχολείο επιβάλλεται να γίνει ανάχωμα στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την φασιστική ιδεολογία».

Λίγη ώρα αργότερα, γινόταν γνωστό ότι αντίστοιχη επίθεση εκδηλώθηκε και στο σχολικό συγκρότημα των 8ου Γυμνασίου και 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώθηκε ότι δύο ακόμη σχολεία έγιναν στόχος. Πρόκειται για το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, όπου μέλη της οργάνωσης φαίνεται να κόλλησαν αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφεται ότι «όσο θα συνεχίζεται των λάθρο η εισβολή τόσο θα σκοτώνουν έθνος και φυλή».

Χθες, οι διευθυντές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Βόλου και του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου, κ.κ. Χρήστος Παπαϊωάννου και Δημήτρης Σπανόπουλος επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου και υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά για «τα ρατσιστικά απειλητικά μηνύματα μίσους που έγραψαν στους τοίχους των σχολείων τους μέλη της επονομαζόμενης «Οργάνωση εθνικιστών Μαγνησίας» την περασμένη Δευτέρα».

Συγκεκριμένα υπέβαλαν μήνυση κατά αγνώστων για φθορά δημόσιας περιουσίας, για απειλητικά μηνύματα μίσους που στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς και για υποκίνηση μαθητών σε ρατσιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.

«Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η καλλιέργεια δημοκρατικών συνειδήσεων των μαθητών μας είναι βασικό μέλημα της σχολικής κοινότητας. Το δημοκρατικό σχολείο θα σταθεί ανάχωμα σε φασίζουσες ρατσιστικές δράσεις που δηλητηριάζουν τις ψυχές των μαθητών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διευθυντών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου