ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικοί στο κρατητήριο, επειδή προστάτευσαν μαθητή που ζητούσε βοήθεια

εκπαιδευτικοί-στο-κρατητήριο-επειδή-1014970

Κατατέθηκε σε βάρος τους μήνυση για ψευδή καταμήνυση από μητέρα που συνελήφθη όταν έκανε «ντου» στο σχολείο που φοιτά ο γιος της

Από το σχολείο στο κρατητήριο, έως αργά το βράδυ, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή Εισαγγελέα, βρέθηκαν την Τρίτη, εκπαιδευτικοί που επιχείρησαν να προστατεύσουν μαθητή που ζήτησε βοήθεια αλλά και την εύρυθμη λειτουργία σχολείου, το οποίο αναστατώθηκε όταν μητέρα μαθητή εισέβαλλε σε αυτό αναζητώντας τον γιο της και τελικώς συνελήφθη από αστυνομικούς.

Η σύλληψη της μητέρας δεν ήταν η μοναδική μετά το επεισόδιο σε μεγάλη σχολική μονάδα του Βόλου. Όπως είναι γνωστό, την ώρα λειτουργίας του σχολείου και μάλιστα κατά τη διάρκεια της προτελευταίας ώρας των μαθημάτων, κι ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στις αίθουσες διδασκαλίας, μητέρα εισέβαλλε στο σχολείο και κατευθύνθηκε προς τις τάξεις αναζητώντας τον γιο της. Περπατώντας στον διάδρομο χτυπούσε τις πόρτες στις αίθουσες τη μία μετά την άλλη, διακόπτοντας το μάθημα, κι όταν αυτές άνοιγαν ζητούσε ονομαστικά το παιδί της.

Όταν το εντόπισε, ο μαθητής φανερά αναστατωμένος έτρεξε στο γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου ζητώντας προστασία. «Βοήθεια» φώναζε ο μαθητής προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μητέρα του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επιμέλεια του παιδιού έχει ο πατέρας.

Η γυναίκα φώναζε, έβριζε και μιλούσε υποτιμητικά για το σχολείο και αρνούνταν να φύγει, παρόλο που εκπαιδευτικοί της εξηγούσαν ότι δεν προβλέπεται την ώρα του μαθήματος να μπαίνει σε σχολικό χώρο και να διακόπτει τη διαδικασία.

Κλήθηκε αστυνομία. Αστυνομικοί προσήγαγαν στο τμήμα τη μητέρα, ενώ στον χώρο βρέθηκαν τόσο ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, όσο και η διευθύντρια της σχολικής μονάδας, στην οποία έγινε το επεισόδιο. Αμφότεροι κατέθεσαν μήνυση εναντίον της μητέρας για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και η γυναίκα συνελήφθη.

Ωστόσο και η ίδια κατέθεσε εναντίον τους μήνυση για ψευδή καταμήνυση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο. Οι δύο εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο κρατητήριο έως αργά το βράδυ, μέχρι που αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή από την Εισαγγελία Βόλου και μέχρι η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Με αφορμή το συμβάν, αναλήφθηκε δράση για τη στήριξη του μαθητή, που φέρεται να μην θέλει καν να τον πλησιάσει η μητέρα του. Στο σχολείο κλήθηκε σχολικός σύμβουλος και ψυχολόγος, ενώ αναμένεται να γίνει αναφορά και στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου