ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση θα καταθέσει η Manollo για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

μήνυση-θα-καταθέσει-η-manollo-για-το-πάρκινγκ-1033606

«Το πάρκινγκ έχει άδεια λειτουργίας έως 4/10/2031» απαντά ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ανδρέας Ζέρβας

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα του πάρκινγκ της Φιλελλήνων παραχώρησε χθες το πρωί η εταιρία του Μανώλη Πολυδούλη Manollo Group και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Θανάσης Χαρμάνης.

Αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου αποτέλεσαν όσα ακούστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η καταγγελία της σύμβασης από τον Δήμο Βόλου με την εταιρεία Manollo Group και η κατάπτωση της εγγυητικής υπέρ του δήμου, γιατί ο ανάδοχος που ανέλαβε τη λειτουργία του πάρκινγκ δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις.

Στη χθεσινή συνέντευξη, η εταιρεία υποστήριξε ότι παραπλανήθηκε και υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάληψη της λειτουργίας του πάρκινγκ το οποίο «χτύπησε» σε δημοπρασία έναντι ποσού 125.000 ευρώ τον χρόνο.

Όπως είπε το πάρκινγκ δεν πληροί τους όρους πυρασφάλειας (δεν έχει πυράντοχη βαφή, δεν λειτουργούσε το σύστημα πυρανίχνευσης), ενώ λειτουργεί με εργοταξιακό ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην αρκεί για τη λειτουργία όλων των συστημάτων ταυτόχρονα.

Εγινε αναφορά στα εξώδικα που έχει κοινοποιήσει η εταιρεία στον Δήμο Βόλου ζητώντας να παραδώσει το κτίριο, το οποίο όπως σημείωσε ουδέποτε παρέλαβε. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, στις 8 Ιανουαρίου, η εταιρεία προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης.

Όπως έγινε δε γνωστό, πρόκειται να καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Απάντηση Α. Ζέρβα

Στην εταιρεία του κ. Πολυδούλη ανέλαβε να απαντήσει ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας, το όνομα του οποίου επικαλέστηκε ο συνήγορος του επιχειρηματία, ότι ήταν ο μόνος που παρέστη στο πάρκινγκ, όταν πήγε με δικό του μηχανικό να ελέγξει τον χώρο.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζέρβας, αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώθηκα για το σόου που επιχείρησε να στήσει ο κ. Εμμανουήλ Πολυδούλης, γνωστός στην κοινωνία του Βόλου ως «Μανόλο», προκειμένου να προβάλλει τις αιτιάσεις και τους αστήρικτους ισχυρισμούς του, θεωρώντας ότι έτσι θα μετριάσει τις συνέπειες από μια αποτυχημένη, ως φαίνεται από τις ενέργειές του, επιχειρηματική κίνηση που επιχείρησε με την εκμίσθωση, μέσω ανοιχτού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, τις συνέπειες της οποίας θέλει να μετακυλήσει, μέσω του Δήμου, στους δημότες του Βόλου.

Αν και η υπόθεση είναι ξεκάθαρη και αποτελεί σπατάλη χρόνου η ενασχόλησή μας με αυτή, τη στιγμή μάλιστα που τη τελική κρίση θα την έχει η Δικαιοσύνη όπου έχουμε ήδη προσφύγει, εν τούτοις για ενημέρωση των πολιτών και μόνο απαντώ συνοπτικά:

Πρώτον, το πάρκινγκ έχει άδεια λειτουργίας από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών μέχρι 4/10/2031! Και ο νοών νοείτω.

Δεύτερον, η συντήρηση της εγκατάστασης των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του δημοτικού κτηρίου στάθμευσης εκτελούνταν από την εταιρεία Π. Παναγιωτίδης ΑΤΕ έως 31/8/2023.

Τρίτον, η συντήρηση του ανελκυστήρα υπάγεται στην ετήσια εργολαβία συντήρησης ανελκυστήρων όλων των δημοτικών κτηρίων, από την εταιρεία του κ. Διον. Σωτηρόπουλου

Και τέταρτον, επί δύο συναπτά έτη, έως τις 14/9/2023, το πάρκινγκ διαχειριζόταν και λειτουργούσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες με αυτό το αντικείμενο εργασιών, την CITΥZEN Συστήματα Στάθμευσης Α.Ε, που μεταξύ άλλων λειτουργεί το πάρκινγκ στο Ελ. Βενιζέλος.

Για όλα τα άλλα θα αναφερθούμε ενώπιον των Αρχών, όπου προσφύγαμε.

Εν κατακλείδι θα πρέπει ο κ. Πολυδούλης (Μανόλο) να συνειδητοποιήσει ότι οι χρυσές εποχές έχουν περάσει, το επιχειρείν έχει άλλες προϋποθέσεις και απαιτήσεις και πως άλλο είναι η μαναβική, με κάθε είδους φρουτάκια και λαχανικά, και άλλο η νόμιμη εκμετάλλευση και λειτουργία μιας δημοτικής περιουσίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου