ΤΟΠΙΚΑ

Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ καταγγέλλει απόλυση δημοσιογράφου

η-εσηεθστεε-καταγγέλλει-απόλυση-δημο-1030420

Την απόλυση του δημοσιογράφου Σπύρου Μπαξεβάνου από το «Θεσσαλία TV» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Στην ανακοίνωσή της, η Ενωση αναφέρει τα παρακάτω: «Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση μιας ακόμη μετάθεσης στο μέλλον της αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, που μεταξύ των άλλων θα τους υποχρέωνε να έχουν δημοσιογράφους με πλήρη απασχόληση, κάποιοι από τους ιδιοκτήτες άδραξαν την ευκαιρία και προχωρούν σε απολύσεις, αδιαφορώντας για την πληρότητα και την ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών, που πρέπει να υπηρετούν.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταγγέλλει την απόλυση του μέλους της Σπύρου Μπαξεβάνου από τον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία TV». Η συγκεκριμένη εργοδοσία επέλεξε μέσα στις γιορτές να προτείνει στον συνάδελφο, μετά από 16 χρόνια εργασίας, την μετατροπή της εργασιακής του σχέσης από πλήρους απασχόλησης, σε απασχόληση με μπλοκάκι ώστε να χάσει κάθε εργασιακό του δικαίωμα. Και επειδή αυτός δεν το αποδέχθηκε, του κοινοποίησε την απόλυση του στο όνομα του περιορισμού του εργασιακού κόστους.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας θεωρεί απαράδεκτη την πρακτική της ιδιοκτησίας του «Θεσσαλία TV». Δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου και θα τον στηρίξει στις όποιες νόμιμες ενέργειες επιλέξει.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ τονίζει την ανάγκη να μπουν επιτέλους κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Περιφέρεια, καθώς και την ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου