ΤΟΠΙΚΑ

Δράση του ΤΟΜΥ Αγριάς για την υπέρταση

δράση-του-τομυ-αγριάς-για-την-υπέρταση-949506

Στις 17 Μαϊου κάθε χρόνο οργανώνεται από την World Hypertension League, η Ημέρα της Υπέρτασης. Ο εορτασμός αυτός αποβλέπει στην επαγρύπνηση της παγκόσμιας κοινότητας για την έγκαιρη διάγνωση κι αντιμετώπιση της πολύ διαδεδομένης αυτής,« σιωπηλής» νόσου.

Η αρτηριακή υπέρταση, δηλαδή η σταθερά αυξημένη πίεση πάνω από τα φυσιολογικά όρια, αποτελεί ένας από τους σημαντικότερους και συχνότερους παράγοντες κινδύνου τόσο για εγκεφαλικό επεισόδιο, όσο και για έμφραγμα μυοκαρδίου, νεφρική νόσο και περιφερική αρτηριοπάθεια.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης, η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ) Αγριάς θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου, την Τρίτη 23 Μαϊου 2023 από τις 10:00π.μ.- 12:00μ.μ. στον χώρο της ΤΟΜΥ Αγριάς, διεύθυνση Αγίου Γεωργίου 4.

Η δράση απευθύνεται στους πολίτες του Δήμου Βόλου όπου θα μπορούν να ενημερώνονται για τους τρόπους πρόληψης κι αντιμετώπισης της αρτηριακής υπέρτασης, τους παράγοντες επικινδυνότητας της εμφάνισής της ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται και δωρεάν μετρήσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της δράσης αποτελεί η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας κατά του Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 24280-92223.

Οι δράσεις /παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου