ΤΟΠΙΚΑ

«Καταφύγιο» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για 200 οικογένειες στον Βόλο

καταφύγιο-στο-κοινωνικό-παντοπωλε-1029310

Σταθερά υψηλός ο αριθμός των δικαιούχων εξαιτίας των απανωτών κρίσεων- Διαρκώς νέοι δικαιούχοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα

Περισσότερες από 200 οικογένειες Βολιωτών έχουν βρει «καταφύγιο» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, μέσω του οποίου εξασφαλίζουν βασικά αγαθά για το καθημερινό τραπέζι. Ο αριθμός των ωφελούμενων της δομής είναι σταθερά υψηλός τα τελευταία χρόνια, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο να λειτουργεί στο όριο των δυνατοτήτων του, εξαιτίας των απανωτών κρίσεων που δοκιμάζουν τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο καταφεύγουν ολοένα και περισσότερες οικογένειες που αδυνατούν να αντέξουν τις πιέσεις που δέχονται οι προϋπολογισμοί τους, μετά τις απανωτές κρίσεις. Χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι που δεν δικαιούνται άλλων επιδομάτων, αλλά και ολόκληρες οικογένειες με δύο και τρία παιδιά, στις οποίες ο ένας μισθός που εξασφαλίζει ο ένας εκ των δύο γονέων δεν φθάνει για να καλύψει όλες τις οικογένειες.

Αίσθηση προκαλεί ο μέσος όρος ηλικίας των ωφελούμενων που κυμαίνεται από 40 έως 60 ετών. Πρόκειται δηλαδή για άτομα στην παραγωγική ηλικία που χτυπήθηκαν από τις απανωτές κρίσεις και είτε δεν μπορούν να βρουν εργασία είτε ο μισθός δεν επαρκεί, με την ακρίβεια να καλπάζει σε όλα τα επίπεδα, για να συντηρηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ανάμεσα στους δικαιούχους και μικρά παιδιά από βρεφική ηλικία έως και 17 ετών, τα οποία θα στερούνταν βασικά αγαθά αν δεν υπήρχε το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η ροή των αιτήσεων και των εντάξεων διαρκώς νέων ωφελούμενων είναι σταθερά υψηλή. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος για κάποιον δικαιούχο, η θέση δεν προλαβαίνει να μείνει κενή, καθώς ο επόμενος εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης με την παροχή τροφίμων αλλά και βασικών ειδών προσωπικής καθαριότητας και υγιεινής, ακόμη και ρούχων.

Νέες αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μετά τον Ιανουάριο. Αυτή την περίοδο, τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου, φροντίζουν για τις διανομές ειδών στους δικαιούχους με κύρια μέριμνα να στρωθεί σε κάθε σπιτικό γιορτινό τραπέζι και για την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, μέσω του αποθηκευτικού χώρου όπου συγκεντρώνονται δωρεές για πλημμυροπαθείς της πόλης, εξακολουθούν ακόμη και σήμερα, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες να ετοιμάζονται πακέτα για ανθρώπους που έχουν ανάγκη ακόμη και για βασικά τρόφιμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου