ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση κατάργησης δημοτικού σχολείου στη Μακρυράχη

πρόταση-κατάργησης-δημοτικού-σχολεί-1023799

Κατέθεσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – Αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Κίνδυνος οριστικού λουκέτου ενός ακόμη δημοτικού σχολείου στη Μαγνησία, λόγω έλλειψης μαθητών. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγησίας κατέθεσε πρόταση για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Μακρυράχης μετά από τρία χρόνια αναστολής της λειτουργίας του και ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς Μουρεσίου, όπου όμως εγέρθηκαν αντιδράσεις.

«Η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θεωρούμε ότι για μία ακόμη φορά είναι κατώτερη των περιστάσεων. Τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας κάθε χρόνο, τις τελευταίες δεκαετίες, ξεκινούν με μεγάλες ελλείψεις κυρίως σε διδακτικό προσωπικό, για το οποίο χρειάζονται μήνες ώστε να συμπληρωθεί με το σύνολο των εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού. Αντί να γίνει προσπάθεια ώστε να ξεκινούν τα σχολεία με πλήρες ωράριο λειτουργίας και όλα τα γνωστικά αντικείμενα, υπάρχουν χρόνιες καθυστερήσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα του σχολείου, και αποτελούν παράγοντα που συμβάλει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην απαξίωση του Δημόσιου σχολείου, και πολύ περισσότερο των σχολείων του Δήμου μας.

Η προχειρότητα στην άμεση πλήρωση των κενών, η έλλειψη δασκάλων σε πολλά γνωστικά αντικείμενα, η υποβάθμιση πολλών μαθημάτων σε «δεύτερης κατηγορίας» στα οποία παρουσιάζονται μόνιμες ελλείψεις εκπαιδευτικών, οι καθυστερήσεις στην τοποθέτηση δασκάλων στα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης, είναι μερικά από τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στα σχολεία του Δήμου μας και όχι μόνο», κατήγγειλε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου και αντιπρότεινε την παραμονή του σχολείου σε αναστολή και την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ανηλίου από τετραθέσιο σε εξαθέσιο, με στόχο να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη εκπαίδευση και αυτό να αποτελέσει κίνητρο για νέους γονείς να παραμείνουν στα χωριά.

Τελικώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εισηγηθεί να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον σχολικό χάρτη του δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου