ΠΗΛΙΟ

5η Γιορτή Μανιταριού

5η-γιορτή-μανιταριού-988992

Εξορμήσεις στο δάσος για τη συλλογή του, μανιταρομαγειρέματα και γλέντι συνθέτουν τη γιορτή – θεσμό στη Μακρυρράχη

Γνωριμία με έναν μύκητα «παρεξηγημένο» μέχρι και πριν μερικά χρόνια, το μανιτάρι, εξόρμηση στο δάσος για τη συλλογή μανιταριών και μανιταρομαγειρέματα, παράλληλα με μουσικές εκδηλώσεις, περιλαμβάνει η 5η Γιορτή Μανιταριού και Βοτάνων που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Μακρυρράχη Πηλίου.

Τη γιορτή διοργανώνει ο Σύλλογος των Απανταχού Μακρυρραχιωτών «Γεώργιος Κανισκέρης» σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυρράχης και υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ντόπιοι και επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία του μανιταριού, να αναγνωρίζουν τα βρώσιμα είδη, ενώ θα μάθουν να εκτελούν και γευστικές συνταγές με αυτά.

Η γιορτή – θεσμός για τα τοπικά δρώμενα, που είχε σταματήσει μόνο στη διάρκεια της πανδημίας, θα γίνει φέτος το διήμερο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Στη γιορτή θα συμμετέχει όπως πάντα ο γνωστός σεφ, Φώτης Παρασκευαΐδης, που θα ετοιμάσει διαφορετικές μανιταρολιχουδιές. Για τον κ. Παρασκευαΐδη, το μανιτάρι βρίσκεται στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας, καθώς πρόκειται για ένα φαγώσιμο που δεν ψεκάζεται με φυτοφάρμακα, δεν τρέφεται με λιπάσματα. Μας το δίνει καθαρό η φύση και αποτελεί καθαρή πρωτεΐνη, μολονότι η μανιταροφαγία άργησε να υιοθετηθεί στην Ελλάδα.

Ο κ. Παρασκευαΐδης θα ετοιμάσει τουλάχιστον δύο πιάτα τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, προτείνοντας διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος ανάλογα με το είδος του μανιταριού

Σημειώνεται ότι η εξόρμηση στο βουνό για τη συλλογή μανιταριών θα γίνει την Κυριακή το πρωί.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα υπάρχουν επίσης μουσικά σχήματα και dj’s.

Το ακριβές πρόγραμμα της γιορτής θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου