ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε το κλειστό σύστημα άρδευσης

ξεκίνησε-το-κλειστό-σύστημα-άρδευσης-958342

Στη Μακρυρράχη η κατασκευή του έργου θα βελτιώσει τις συνθήκες για το πότισμα καλλιεργειών

Την έναρξη κατασκευής του κλειστού κυκλώματος άρδευσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυρράχης, Χρήστος Καμβρογιάννης. «Ξεκινάμε δυνατά», ανέφερε για το έργο που αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες ποτίσματος τόσο στην περιοχή της Μακρυρράχης όσο και στην περιοχή του Πουρίου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή κλειστού δικτύου για την άρδευση 1.100 στρεμμάτων σε Μακρυρράχη και Πουρί του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού ένταξης 1.004.728 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και είναι το μοναδικό αρδευτικό έργο που ζητήθηκε για την περιοχή της Μαγνησίας.

Το έργο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες άρδευσης ενός σημαντικού τμήματος της καλλιεργούμενης έκτασης του Δήμου Ζαγοράς και συγκεκριμένα στην περιοχή «Βαρελά» του δημοτικού διαμερίσματος Πουρίου νοτίως του οικισμού Πουρίου και «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» του δημοτικού διαμερίσματος Μακρυρράχης βορείως του οικισμού Μακρυρράχης. Η έκταση στην οποία θα βελτιωθεί το αρδευτικό σύστημα και θα μετατραπεί από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων σε κλειστό υπόγειο και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου υπολογίζεται 1.100 στρέμματα και ανά περιοχή είναι :

  • 700 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στις περιοχές «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» Μακρυρράχης.
  • 400 στρέμματα καλλιέργεια μηλιάς στην περιοχή «Βαρελά» Πουρίου.

Για το σύστημα θα χρησιμοποιηθούν οι υποδομές που ήδη υπάρχουν στην περιοχή, οι υδρομαστεύσεις πηγών και τα φρεάτια σύνδεσης. Στο κλειστό δίκτυο θα κατασκευασθούν 24 υπόγεια φρεάτια μειωτών πίεσης προκειμένου το δίκτυο να λειτουργεί σε συγκεκριμένη πίεση και θα δημιουργηθούν 34 θέσεις υδροληψίας.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο θα συνδεθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ακόμη και σε περιπτώσεις βλαβών. Η άρδευση θα είναι δυνατή ανά ομάδα τμημάτων και το συνολικό μήκος των αγωγών θα είναι 10.576 μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου