ΤΟΠΙΚΑ

«Αντίο» στον Παναγιώτη Αλεξόπουλο ~ Πάνδημη χθες η κηδεία του

αντίο-στον-παναγιώτη-αλεξόπουλο-πά-100022

Συντετριμμένοι αποχαιρέτησαν τον γνωστό δικηγόρο, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και ανεπάντεχα από τη ζωή

Φτωχότερος έγινε ο δικηγορικός κόσμος μετά την απώλεια του γνωστού 61χρονου νομικού Παναγιώτη Αλεξόπουλου, ο οποίος κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς, ενώ έκανε σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου προχθές Κυριακή το πρωί.

Ο άτυχος δικηγόρος κηδεύτηκε χθες το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε κλίμα απέραντης οδύνης.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος κάνει λόγο για ένα πρόσωπο αναφοράς για το ήθος και την επάρκεια, που οφείλει να διαθέτει ένας δικηγόρος, σε κοινωνικό και νομικό επίπεδο.

«Η όλως αναπάντεχη εκδημία του Παναγιώτη Αλεξόπουλου αποτελεί τραυματική εμπειρία για όλους όσοι είχαμε την τύχη να συνοδοιπορήσουμε μαζί του και ταυτόχρονα ιδιαίτερα σημαντική απώλεια για το δικηγορικό σώμα του Βόλου και όχι μόνο.

Ο Παναγιώτης ξεχώριζε, διότι συγκέντρωνε – συνδύαζε προσωπικές και επαγγελματικές αρετές με φθίνουσα παρουσία στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, ευγένεια και ήθος, φιλομάθεια και γνωστική επάρκεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία λόγων και έργων, δοτικότητα και καλοσύνη για τους ανθρώπους γύρω του, με συνεπή εκφορά αυτών τόσο στη δημόσια, όσο και στην ιδιωτική παρουσία του», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στρατηγόπουλος τονίζει: «Ο Παναγιώτης «επέβαλε» την παρουσία του και σε «ανάγκαζε» να τον ακούσεις, χωρίς υψηλούς τόνους και λεκτικούς αφορισμούς, αλλά αντίθετα με διακριτικό και δομημένο λόγο, με στέρεα επιχειρήματα και τεκμηρίωση των απόψεών του».

Ο ίδιος χάνει έναν φίλο, με τον οποίο μοιράζονταν κοινές αρχές, αξίες και απόψεις για τη ζωή.

«Σε αυτές τις τραγικές για τους ίδιους στιγμές, η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του, στη Μαρία, την Κατερίνα και τον Φιλοκτήτη, που καλούνται να διαχειριστούν μια τόσο μεγάλη απώλεια.

Στο μέτρο του δυνατού, θα είμαστε δίπλα τους.

Καλό ταξίδι φίλε Παναγιώτη, η σκέψη μας θα σε συντροφεύει, η σκέψη σου θα μας εμπνέει…», προσθέτει.

Συντετριμμένος είναι και ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, που ήταν κουμπάρος του εκλιπόντος.

«Εφυγες φίλε και κουμπάρε και δεν ήμουν εκεί. Πάντα μου έλεγες μεταξύ σοβαρού και αστείου να είμαι κοντά για να βοηθάω. Δυστυχώς, παρ’ όλες τις προσπάθειες γιατρού, στελεχών και εθελοντών μας, δεν τα κατάφερες», αναφέρει σε ανάρτησή του και συμπληρώνει: «Καλό παράδεισο».

Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του 61χρονου νομικού σόκαρε παράλληλα τους δικαστικούς υπαλλήλους. Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και την οικογένεια του 61χρονου.

Συγκλονισμένοι οι δικαστικοί υπάλληλοι δηλώνουν: «Ο εκλιπών ξεχώριζε για την ήρεμη, αξιοπρεπή και ευγενική του παρουσία ως δικηγόρος, αλλά και ως άνθρωπος και η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον δικηγορικό κόσμο της Μαγνησίας. Καλό ταξίδι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου