ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα εισόδου στην πλατφόρμα για την επιχορήγηση των δικηγόρων

προβλήματα-εισόδου-στην-πλατφόρμα-γι-544798

Προβλήματα αναφέρθηκαν από δικηγόρους στην προσπάθειά τους να μπουν στην ειδική πλατφόρμα που έχει ανοίξει από τις 16 Ιουνίου, για την επιχορήγησή τους μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των δικηγορικών τους γραφείων. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστο Στρατηγόπουλο, τα δικηγορικά γραφεία δεν είναι επαρκώς τεχνολογικά εξοπλισμένα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες ψηφιακές συνθήκες που έχει επιβάλλει η υγειονομική κρίση.

Χθες, δικηγόροι που επιχείρησαν να μπουν στην πλατφόρμα για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν τα κατάφεραν, όπως διαμαρτυρήθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης έως και τις 30 Ιουλίου. Το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τους δικηγόρους για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των γραφείων τους. Στόχος, να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά και να μπορούν να αξιοποιήσου τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία στη διαδικασία απονομής Δικαιοσύνης, σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, περιορίζοντας έτσι την απώλεια εισοδημάτων και υποστηρίζοντας την ικανότητα ανταπόκρισής τους σε απαιτήσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού των γραφείων τους.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγόπουλο πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, καθώς το νέο ψηφιακό περιβάλλον που επέβαλλε η υγειονομική κρίση δεν βρήκε πλήρως προετοιμασμένα τα δικηγορικά γραφεία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγούνται δαπάνες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λάπτοπ, ρούτερ, web κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία, συστήματα τηλεδιάσκεψης, πολυμηχανήματα, οθόνες τηλεδιάσκεψης και προβολής.

Για κάθε δικηγόρο η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ για εισόδημα έως 20.000 ευρώ, 1.500 ευρώ για εισόδημα έως 40.000 ευρώ, 1.000 ευρώ για εισόδημα έως 60.000 ευρώ και για εισοδήματα 60.000 ευρώ και άνω η επιχορήγηση είναι 500 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου