ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων

καθυστερήσεις-στην-έκδοση-δικαστικώ-517606

Στην επιθεωρήτρια του Εφετείου Λάρισας οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας

Καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων παρατηρούνται εν μέσω πανδημίας. Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να παρέμβει προχθές προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει ήδη ζητήσει επικαιροποιημένα στοιχεία για το ζήτημα από τον Άρειο Πάγο. Το εν λόγω θέμα φαίνεται ότι καίει τους δικηγόρους. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας ανέλαβαν ήδη ενέργειες.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, είπε ότι το ζήτημα αφορά στο σύνολο των δικαστικών σχηματισμών της χώρας, τόσο στο επίπεδο των πολιτικών όσο και στο επίπεδο των διοικητικών δικαστηρίων.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος θεωρεί κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα την ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, που ικανοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών.

«Η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων από μικρή μεν μερίδα δικαστών, με σημαντική υπέρβαση των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της αρνησιδικίας και αποτελεί σημαντική παθογένεια στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφασή της.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Στρατηγόπουλος επισκέφτηκε την περασμένη Τρίτη με τους υπόλοιπους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλίας την επιθεωρήτρια του Εφετείου Λάρισας, στην οποία έθεσαν εμφατικά το ζήτημα της παρατηρούμενης καθυστέρησης, τόσο σε επίπεδο Εφετείου Λάρισας όσο και στα Πρωτοδικεία της Εφετειακής Περιφέρειας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και του Βόλου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου