ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο ο Δ. Μάρδας ~ Παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης του νησιού

στη-σκιάθο-ο-δ-μάρδας-παρουσίαση-του-σ-844067

Κεντρικός ομιλητής στη διημερίδα, στις 28 και 29 Μαΐου στο ξενοδοχείο Skiathos Palace

Στη Σκιάθο θα βρίσκεται το σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, συμμετέχοντας ως βασικός ομιλητής στη διημερίδα με τίτλο «Η Στρατηγική Ενίσχυσης Υποδομών Τουριστικής Ανάπτυξης Σκιάθου», που διοργανώνεται από το δήμο Σκιάθου στο ξενοδοχείο Skiathos Palace.

Ο υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας θα μιλήσει σε διημερίδα με θέμα τις επενδύσεις και τον τουρισμ. Ο κ. Μάρδας αποδέχτηκε την πρόσκληση του δήμου Σκιάθου και θα αναπτύξει το θέμα «Η εξωστρέφεια της Ελληνικής πολιτικής στις Επενδύσεις και το Τουρισμό», στο πλαίσιο της παραπάνω διημερίδας, η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει τις προοπτικές ανάπτυξης και τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού κρουαζιέρας και του τουρισμού yachting. Παράλληλα θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, για τις επιδοτήσεις τουριστικών επιχειρήσεων και για τις δυνατότητες ανάπτυξης όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Σκιάθου, καθώς επίσης και η αξιοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι εργασίες του Σαββάτου 28 Μαΐου θα διαρκέσουν από τις 6 μ.μ έως 9.30 μ.μ και θα ξεκινήσουν με ομιλία του δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου και χαιρετισμούς των επισήμων που έχουν προσκληθεί να παραστούν. Το θέμα της πρώτης ενότητας είναι «Στρατηγικός Σχεδιασμός – Κρουαζιέρα – Yachting» και στο πρόγραμμα καταγράφονται οι κάτωθι εισηγήσεις:

«Η εξωστρέφεια της Ελληνικής πολιτικής στις Επενδύσεις και το Τουρισμό» από τον Υφυπουργό Εξωτερικών. «Στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης τουριστικών Υποδομών» από τη Δαίδαλος Μελετητική. «Δημιουργία δικτύου τουριστικών λιμένων» από την Αναστασία Μαρκάτου, Διεύθυνση τουριστικών λιμένων Υπουργείου Τουρισμού.

«Ανάπτυξη τουρισμού yachting» από το Βενετόπουλο Διογένη, Γραμματέα Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού. «Ανάπτυξη τουρισμού Κρουαζιέρας» από τον Κόντε Θεόδωρο, Πρόεδρο ένωσης εφοπλιστών Κρουαζιέρας. «Φέρουσα ικανότητα νησιών και οικονομικά οφέλη από την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας από τη Στεφανιδάκη Εύα – Εργαστήριο διοίκησης Ναυτιλιακών & Λιμενικών επιχειρήσεων Παν. Αιγαίου. «Δημιουργία υποδομής ναυδέτων για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων», Τράκος Νίκος – Μελετητής. «Βελτίωση αεροδρομίου Σκιάθου» από εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ – FRAPORT. Η δεύτερη ενότητα της Κυριακής 29 Μαΐου, 10.30 π.μ. έως 13.30, έχει ως θέμα τις «Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις – Τουριστικές υποδομές – Εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου