ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυστριακοί δημοσιογράφοι στις Σποράδες

αυστριακοί-δημοσιογράφοι-στις-σπορά-844667

Κατάπληκτοι από τη φυσική ομορφιά των νησιών, τις πολλές δυνατότητες που προσφέρουν στους επισκέπτες και τη φιλοξενία των κατοίκων, αναχώρησαν για την Αυστρία οι δημοσιογράφοι οι οποίοι συμμετείχαν σε επαγγελματικό ταξίδι γνωριμίας και εξοικείωσης που διοργανώθηκε από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων και το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία σε συνεργασία με τους δήμους και επαγγελματικούς φορείς των νησιών.

Επρόκειτο για το δεύτερο κατά σειρά ταξίδι εξοικείωσης που διοργανώθηκε στη Μαγνησία, μετά το αντίστοιχο που προηγήθηκε σε Μετέωρα, Βόλο, Πήλιο και Σκιάθο, με στόχο να αναδείξει τη μοναδικότητα και ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος των Σποράδων, τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, τις ξενοδοχειακές και λοιπές υποδομές, συνθέτοντας με αυτό τον τρόπο μια ολοκληρωμένη πρόταση διακοπών.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των δημοσιογράφων στις Σποράδες περιλάμβανε μεταξύ άλλων επισκέψεις και ξεναγήσεις σε τοπικά μουσεία όπως το Μουσείο Βακράτσα της Σκοπέλου και το Μουσείο της Αλοννήσου, στο Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, σε τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς, σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο στη Γλώσσα, σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφότερες παραλίες των νησιών, να γευτούν τοπικές συνταγές και να συμμετέχουν σε ποδηλατικές, πεζοπορικές ξεναγήσεις στα σοκάκια των νησιών, καταδύσεις, βόλτα με canoe-Kayak κ.ά.

Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο ταξίδι, εκπροσώπησαν έγκυρα και μεγάλα σε κυκλοφορία ημερήσια και περιοδικά έντυπα της Αυστρίας, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Kronen Zeitung, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης με κυκλοφορία 1,2 εκατ. φύλλων, η εφημερίδα Kleine Zeitung με 800.000 αναγνώστες, η εφημερίδα Nieder Österreichische Nachrichten-NÖN, τα περιοδικά Reise Aktuell και Traveller κά.

Στην επιτυχή διοργάνωση του ταξιδιού συνέβαλλαν, μεταξύ άλλων, οι δήμοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, τουριστικές και επαγγελματικές ενώσεις των νησιών όπως οι ενώσεις ξενοδόχων, εθελοντές, αλλά και ιδιώτες του ευρύτερου τομέα του τουρισμού της περιοχής.

«Η προβολή της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου μέσω αφιερωμάτων στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας θα συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην προσέλκυση επισκεπτών όσο και τουριστικών διοργανωτών που θα συμπεριλάβουν στα προγράμματά τους τις Σποράδες. Υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη κου Αγοραστού προχωράμε στοχευμένα με την προγραμματική συμφωνία με τους εμπλεκόμενους με τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού φορείς της Μαγνησίας να αποτελεί το επόμενο βήμα μας», δήλωσε σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του ανωτέρω ταξιδιού φιλοξενίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου