ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ορθοπεταλιές στη Σκιάθο

ορθοπεταλιές-στη-σκιάθο-787545

Περισσότεροι από 150 Σκιαθίτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στον θεσμοθετημένο, ποδηλατικό γύρο Σκιάθου, που πραγματοποιήθηκε για πέμπτη χρονιά και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σκιάθου και ο άξονας δράσης περιελάμβανε τρεις διαδρομές, ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.

Στην πρώτη διαδρομή, Μπούρτζι – γύρος της λίμνης Αγ. Γεωργίου – επιστροφή μέσω παραλιακής οδού στο Μπούρτζι, συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών μαζί με τους συνοδούς τους. Ήταν συγκινητικό το θέαμα μικρών παιδιών να απολαμβάνουν τη διαδρομή, ακόμη και με βοηθητικές ρόδες, και στο τέλος η χαρά και ικανοποίησή τους καθώς τερμάτιζαν.

Η δεύτερη διαδρομή, που απευθύνονταν σε ηλικίες από 11 ετών και άνω, είχε ως βασικές συντεταγμένες τις περιοχές : Μπούρτζι – γύρος της λίμνης Αγ. Γεωργίου – Ξάνεμος – γύρος Αεροδρομίου – επιστροφή μέσω παραλιακής οδού στο Μπούρτζι

Η τρίτη διαδρομή αυξημένης δυσκολίας ήταν: Μπούρτζι – γύρος της λίμνης Αγ. Γεωργίου – Ξάνεμος – μονοπάτια – περιφερειακός – Μπούρτζι. Είχε την μορφή αγώνα όπου βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν, σε όλους όσους συμμετείχαν, αναμνηστικά δώρα και μετάλλια από τον πρόεδρο της Λέσχης Μοτοσικλετιστών κ. Νίκο Φεργάδη και την υπεύθυνη του Α.Ο.Δ. Σκιάθου κ. Πόλυ Κουτσίκου, οι οποίοι τόνισαν την αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων καθώς αποτελούν κίνητρο ιδίως για τα παιδιά στο να μάθουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως βασικό μεταφορικό μέσο. Καθοριστική ήταν, σημειωτέον, η συνδρομή του Διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου κ. Ελευθέριου Αναδιώτη, τουΛιμενάρχη Σκιάθου κ. Νικόλαου Κατσάμπα και της Δημοτικής Αστυνομίας Σκιάθου, που διέθεσαν το προσωπικό τους με πολύ μεγάλη προθυμία παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη, προκειμένου να διεξαχθεί με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια η εκδήλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου