ΑΛΜΥΡΟΣ

Bανδαλισμοί σε δημόσιους χώρους στον Αλμυρό

bανδαλισμοί-σε-δημόσιους-χώρους-στον-α-955909

Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι καταστροφές σε πάρκα, πλατείες, παραλίες και δημοτικά κτίρια

Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες και κυρίως, τις τελευταίες εβδομάδες στον Αλμυρό, εξαιτίας ακραίως περιστατικών βανδαλισμών σε δημόσια κτίρια.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, όμως το τελευταίο διάστημα στον δήμο επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού έχει σημάνει συναγερμός.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, Λεωνίδας Βούλγαρης αναφέρει πως η κατάσταση έχει ξεφύγει.

«Εμείς στην καθαριότητα είμαστε οι πρώτοι που βλέπουμε περιστατικά βανδαλισμών. Γενικότερα γίνονται πολλές καταστροφές σε πάρκα τόσο στον Αλμυρό όσο και στην Ευξεινούπολη. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, πλέον» αναφέρει αρχικά ο κ. Βούλγαρης.

Μόλις το τελευταίο διάστημα η αντιδημαρχία καθαριότητας έχει κληθεί να διαχειριστεί ζημιές με ξηλωμένα παγκάκια από πάρκα σε Αλμυρό και Ευξεινούπολη, ξηλωμένες πλάκες σε παιδικές χαρές, σπασμένες καμπίνες σε παραλίες της περιοχής, ακόμα και καμένες πόρτες σε δημοτικά κτίρια.

«Σε παραλία του Αλμυρού σπάσανε τις πόρτες από πέντε καμπίνες κάψανε ολοκληρωτικά τις δύο. Ξήλωσαν και βανδάλισαν συνολικά 50 ομπρέλες, ενώ ρημάξανε κυριολεκτικά τα παγκάκια. Οσο ανοίγει ο καιρός αυτά τα φαινόμενα είναι πιο έντονα» καταγγέλλει ο κ. Βούλγαρης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο σε πάρκο της Ευξεινούπολης άγνωστοι έκοψαν με αλυσοπρίονο κλαδιά από δέντρα και στη συνέχεια τα έκαψαν στη μέση του πάρκου.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ζημιά σε περιουσία ή σε έκταση κάποιου ιδιώτη. Όλα γίνονται σε δημόσιους χώρους. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έβαλαν φωτιά στην πόρτα του Δημοτικού Ωδείου και ευτυχώς περιορίστηκαν άμεσα οι φλόγες. Ακόμη σε άλλο κτίριο έσπασαν λάμπες και την τζαμαρία. Επίσης συχνό φαινόμενο είναι τα γκράφιτι σε σχολεία και δημοτικά κτίρια, οι ζωγραφιές σε πινακίδες σήμανσης, αλλά και οι ζημιές μέσα στον χώρο των σχολείων» συνεχίζει ο ίδιος.

Η δημοτική αρχή μετά την έξαρση των φαινομένων και με σκοπό να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και της δημόσιας περιουσίας έχει έρθει σε επικοινωνία με την αστυνομία, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες σε περιοχές.

Οι δράστες έσπασαν τις πόρτες από τις καμπίνες στην παραλία του Αλμυρού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου