ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητευόμενοι στον Δήμο Αλμυρού

μαθητευόμενοι-στον-δήμο-αλμυρού-947154

Εγκρίθηκαν 24 θέσεις μαθητείας με συνολικά επτά ειδικότητες απασχόλησης

Με συνολικά 24 μαθητευόμενους θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αλμυρού από τη νέα σχολική χρονιά.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα η ένταξη του Δήμου στους φορείς που μετέχουν στην υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας του σχολικού έτους 2023 – 2024, για συνολικό αριθμό 24 μαθητευόμενων.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και κρίθηκε ως κατεπείγον λόγω περιορισμένων χρονικών περιθωρίων του θέματος.

Ο Αντιπρόεδρος Νίκος Καλλές έθεσε υπόψη του Συμβουλίου το θέμα αναφέροντας ότι κατά την περίοδο 2023-2024, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα εφαρμόσει Πρόγραμμα Μαθητείας για τους μαθητευόμενους του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων και θα έπρεπε να αποφασιστεί η συμμετοχή ή μη του Δήμου στο πρόγραμμα.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε απόφοιτους ΕΠΑ.Λ., περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και παράλληλα «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» το οποίο αναλαμβάνει να παράσχει ο εργοδότης στον μαθητευόμενο.

«Επειδή θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να συμβάλει στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας προς όφελος τόσο των μαθητευόμενων όσο και της τοπικής κοινωνίας και επειδή μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις των φορέων για την εκπαίδευση των μαθητευόμενων στο Δήμο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλές.

Για τη χρονιά 2023- 2024 εγκρίθηκαν, επομένως, 24 θέσεις για μαθητευόμενους – αποφοίτους ΕΠΑΛ που αφορούν διάφορες ειδικότητες από το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα δύο θέσεις Μηχανολογικών Κατασκευών και Εγκαταστάσεων, επτά θέσεις Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου, δύο θέσεις Τεχνικού Φυτικής παραγωγής, τέσσερις θέσεις Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, μία θέση Τεχνικού Οχημάτων, τέσσερις θέσεις Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής και τέλος, τέσσερις θέσεις Βοηθού Νοσηλευτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου