ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινούν οι εργασίες για τον ναύσταθμο

ξεκινούν-οι-εργασίες-για-τον-ναύσταθμ-953062

Ενα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο έργο πνοή που θα αλλάζει την οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη των εργασιών βρίσκεται ο ναύσταθμος στον Αλμυρό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στη ΜΟΜΚΑ ΓΕΕΘΑ μετά από πρόσκληση του Διοικητή, Υποστράτηγου κ. Κλουβά, στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος με συνεργάτες του, καθώς επίσης και στελέχη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η έναρξη των εργασιών στο χώρο παραχώρησης για την Ανάπτυξη Υποδομών Ένοπλων Δυνάμεων, ο καθορισμός των λεπτομερειών και το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα παρουσία και του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Μπουκώρου, αποφασίσθηκε ομόφωνα η επικαιροποίηση της παραχώρησης της έκτασης στην παραλία του Αλμυρού για τη δημιουργία Ναυστάθμου. Η έκταση παραχωρείται για πέντε χρόνια και αν μέχρι τότε δεν έχει προχωρήσει το έργο της κατασκευής του Ναυστάθμου η έκταση θα επιστρέψει στον Δήμο Αλμυρού.

Ο κ. Μπουκώρος είχε επίσης επισημάνει ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες για την κατασκευή του ναυστάθμου και, μάλιστα, έχει εξασφαλιστεί για φέτος το ποσό των 3.8000.000 ευρώ για τις οριστικές μελέτες κατασκευής του Ναυστάθμου από το ΓΕΝ, υπογραμμίζοντας κυρίως ότι η υλοποίηση του συγκριμένου έργου θα αποφέρει πολλές ωφέλειες στην περιοχή του Αλμυρού, αλλά και γενικότερα της Μαγνησίας, κυρίως οικονομικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά την κατασκευή του έργου θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος εργασιών σε ετήσια βάση ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλει στη μείωση της τοπικής ανεργίας, ενώ παράλληλα στελέχη που κατάγονται από την περιοχή θα μπορούν να υπηρετούν κοντά στο σπίτι τους.

«Πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη χωροθέτηση και την περίφραξη της περιοχής, θα οργώσουν το χώρο και θα εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες όσον αφορά την αλλαγή των δρόμων σε εκείνη την περιοχή. Στη συνέχεια αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη και σε βάθος διετίας, θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα ουσιαστικά έργα για τη δημιουργία του ναυστάθμου» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες ο κ. Χατζηκυριάκος.

Επανέλαβε ακόμη ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την περιοχή και τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι ικανοποιημένη από το χρονοδιάγραμμα που τηρείται απαρέγκλιτα, την αμεσότητα των αρμόδιων τμημάτων και τους γρήγορους ρυθμούς που δρομολογούνται όλες οι διαδικασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου