ΑΛΜΥΡΟΣ

Κομπόστ από νηπιαγωγεία

κομπόστ-από-νηπιαγωγεία-953056

Σε πρόγραμμα κομποστοποίησης συμμετέχουν τη φετινή χρονιά οι μαθητές του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Ευξεινούπολης. Οι μικροί μαθητές σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ «Δήμητρα», τον Δήμο Αλμυρού, αλλά και τους γονείς που συμμετέχουν και στηρίζουν το πρόγραμμα κομποστοποίησης και φύτευσης ανάπλασης του αύλειου χώρου, έχουν, ήδη, καταφέρει να δουν τα πρώτα τους αποτελέσματα.

Οι μαθητές μέσα από κηπουρικές εργασίες έχουν καταφέρει να εκπαιδεύονται, να συμμετέχουν στις δράσεις για το αειφόρο σχολείο, αλλά και σε μία σειρά άλλες δραστηριότητες σχετικά με το περιβάλλον και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, τα Νηπιαγωγεία Ευξεινούπολης πραγματοποιούν πρόγραμμα κομποστοποίησης και προτρέπουν την εκπόνηση του προγράμματος στα σχολεία της ευρύτερης κοινότητας Ευξεινούπολης και Αλμυρού.

Μάλιστα, στα πλαίσια του προγράμματος «Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο στην αυλή του σχολείου», ο Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, γεωπόνος στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Αλμυρού επισκέφθηκε τα δύο σχολεία και ενημέρωσε τους μαθητές για το βιολογικό κύκλο του φυτού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από τον κ. Μιχαλακόπουλο το πώς φυτεύεται σωστά ένα δέντρο και το τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη διαδικασία, ενώ και οι ίδιοι του χάρισαν ζωγραφιές αφιερωμένες στο περιβάλλον και στις δράσεις που υλοποιούν στο σχολείο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου