ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζεσταίνουν μηχανές για το 5ο Ράλι Αλμυρός

ζεσταίνουν-μηχανές-για-το-5ο-ράλι-αλμυρ-950121

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφτούν τη Μαγνησία για τη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Τρεις εβδομάδες έχουν απομείνει για τη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τις ετοιμασίες γύρω από τη μεγάλη διοργάνωση να είναι πυρετώδεις.

Το 5ο Ράλι Αλμυρός έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2023 με το ενδιαφέρον για συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα μεγάλο, όπως αποδεικνύουν και οι πρώτες αιτήσεις που κατατέθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε και ότι ο αγώνας πραγματοποιείται εξ αναβολής, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο που θα λάμβανε χώρα δεν είχαν μαζευτεί οι αναγκαίες αιτήσεις συμμετοχών. Ωστόσο, οι 18 συμμετοχές που είχαν δηλωθεί, ήταν κατά πολύ περισσότερες από άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις πλησίον της Αθήνας.

Εδώ και ημέρες, οι διοργανωτές, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας βρίσκονται σε συνεχείς επαφές για την άρτια διοργάνωση του 5ου Ράλι Αλμυρός.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Δήμαρχο Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, καθώς Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Αλμυρού υποστηρίζουν τη διοργάνωση, όντας συνδιοργανωτές αυτού του αθλητικού γεγονότος που θα φέρει στην περιοχή εκατοντάδες επισκέπτες.

Ο αγώνας προσμετρά τόσο στο Κύπελλο Ασφάλτου Βορείας Ελλάδος όσο και σε αυτό της Νοτίου Ελλάδας. Μάλιστα είναι ο μοναδικός αγώνας με διττό ρόλο στο πρόγραμμα αγώνων rally κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδία. Οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 100 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 45 είναι αυτά των δύο ειδικών διαδρομών, στους Αγίους Θεοδώρους και τις Νηές.

Πρόκειται για ειδικές διαδρομές που φιλοξενούν μια ποικιλία στροφών από πατημένα και γρήγορα κομμάτια που δοκιμάζουν τις αντοχές και τα θάρρος των αγωνιζόμενων μέχρι κλειστά και τεχνικά κομμάτια στα οποία θα παίξει μεγάλο ρόλο η προσοχή στην λεπτομέρεια και η προετοιμασία των αυτοκινήτων των συμμετεχόντων. Αν προστεθού στην εξίσωση οι υψομετρικές διαφορές που άλλοτε χαρίζουν και άλλοτε στερούν το πλεονέκτημα στα δυνατά αυτοκίνητα αλλά και το γεγονός πως οι συγκεκριμένες ειδικές δεν διστάζουν να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο σε όποιον τις υποτιμήσει τότε η πρόκληση για τα πληρώματα αυξάνεται δραματικά.

Στις 10 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων το μεσημέρι και η πανηγυρική εκκίνηση το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, ενώ στις 11 Ιουνίου το αγωνιστικό σκέλος. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στην κεντρική πλατεία Αλμυρού και επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου μεταξύ των οδών Μυρμιδόνος και Αργυροπούλου.

Πληρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδος αναμένεται να βρεθούν στον Αλμυρό και να λάβουν μέρος στο ράλι που είναι από τα λίγα με παραθαλάσσιες διαδρομές και η θέση του στο κέντρο της χώρας δίνει εύκολη προσβασιμότητα σε αθλητές από διάφορα μέρη. Η ειδική στους Αγίους Θεοδώρους θα γίνει δύο φορές από τους οδηγούς και στις Νηές τρεις.

Ραντεβού λοιπόν στις 10 και 11 Ιουνίου για το 5ο Ράλι Αλμυρός δίνουν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου