ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημήτρης Εσερίδης: «Την πατρίδα μ’ έχασα  έκλαψα και πόνεσα…»

δημήτρης-εσερίδης-την-πατρίδα-μ-έχ-950118

Σε μήνυμά του για τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Εσερίδης αναφέρει:

«Τη 19η Μαΐου μνημονεύουμε τα 353000 αδικοχαμένα θύματα της γενοκτονίας που υπέστη ο ποντιακός Ελληνισμός της Μικράς Ασίας!

Αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στις ψυχές που χάθηκαν στην υπεράσπιση των ιερών και οσίων της Ελλάδας μας. Όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε με σεβασμό στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου. Τιμούμε τη θυσία τους και συμμεριζόμαστε τον πόνο, τον θρήνο και τον ξεριζωμό που βίωσαν. Οι Έλληνες του Πόντου υπήρξαν πάντοτε ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.

Εκδιώχθηκαν βάναυσα από τις πατρογονικές τους εστίες και υπέστησαν μια μεγάλης κλίμακας γενοκτονία! Ωστόσο, παρά τα όσα δεινά και τις αντιξοότητες υπέμεινε ο Ποντιακός Ελληνισμός και σε πείσμα των εχθρών του δεν αφανίστηκε!

Αντιθέτως, με την εργατικότητα και την συνέπεια τους οι άνθρωποι αυτοί μεγαλούργησαν σε όλους τους τομείς τους οποίους δραστηριοποιήθηκαν. Έφεραν στην Ελλάδα τον πολιτισμό τα ήθη έθιμα και τις παραδόσεις τους. Κράτησαν μέσα τους ζωντανό το αίσθημα της ποντιακής καταγωγής.

Χρέος όλων μας να κρατάμε ζωντανές στη μνήμη μας τις αλησμόνητες πατρίδες και παράλληλα να αγωνιζόμαστε για την δικαίωση των αθώων θυμάτων, μέσω της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

Η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου