ΑΛΜΥΡΟΣ

Με επιτυχία τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης Δερβένη Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης

με-επιτυχία-τα-εγκαίνια-της-βιβλιοθήκ-950112

Με επιτυχία και με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης «Βιβλιοθηκη Δικηγόρος Κώστας Δερβένης».

Μία μεγάλη συλλογή βιβλίων, δυσεύρετα, αλλά και ευρέος φάσματος, που ανήκαν στον μεγάλο δικηγόρο δωρίστηκε στο σχολείο της Σούρπης με απόφαση της οικογένειας Δερβένη.

Σύσσωμη η οικογένεια Δερβένη προχώρησε σε αυτή την πράξη, σκεπτόμενη ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουν ζωή, στα χέρια νέων ανθρώπων, σπάνια, δυσεύρετα βιβλία, ευρύτατου φάσματος ενδιαφερόντων, η συλλογή των οποίων ήταν έργο ζωής του Κ. Δερβένη.

«Η νέα Σχολική Βιβλιοθήκη εντασσόμενη σε ηλεκτρονικά δίκτυα βιβλιοθηκών θα γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνον για τους ντόπιους, αλλά και για μελετητές, ερευνητές και συγγραφείς από άλλες περιοχές. Γνωρίζοντας την αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή θα ήταν και δική του επιθυμία…» αναφέρουν ο γιος του Κώστα Δερβένη, Δημήτρης με τη σύζυγό του Ειρήνη Καραθάνου.

Ο Δήμος Αλμυρού με τη σειρά του ευχαρίστησε και συνεχάρη την οικογένεια Δερβένη για την εξαιρετική αυτή χειρονομία να δωρίσουν τα βιβλία στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Σούρπης και σε ευρύτερο πλαίσιο στον Δήμο Αλμυρού, τα οποία συνέβαλλαν στην δημιουργία της Βιβλιοθήκης Σούρπης: «Επικροτούμε κινήσεις σαν αυτές καθώς τέτοιοι άνθρωποι λειτουργούν σαν αρωγοί του Δήμου στην εξέλιξη της κοινωνίας και του ανθρώπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Στην εκδήλωση για την προσωπικότητα και τη δράση του Κώστα Δερβένη μίλησαν οι Πάνος Σκοτινιώτης, δικηγόρος, πολιτικός και συγγραφέας, Μηλίτσα Καραθάνου, πρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών και ο εκπαιδευτικός του σχολείου Τριαντάφυλλος Σπανός, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση της βιβλιοθήκης η οποία θα κοσμεί διαχρονικά, εκτός από το σχολείο και την τοπική κοινότητα. Την εκδήλωση συντόνισε η διευθύντρια του σχολείου, Ευσταθία Κεχαγιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου