ΑΛΜΥΡΟΣ

Βραβείο εργοδότη στον δήμο από το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ

βραβείο-εργοδότη-στον-δήμο-από-το-1ο-επα-947154

Για την ενεργό συμμετοχή του στο πρόγραμμα μαθητείας

Εκδήλωση με θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας στο 1ο ΕΠΑΛ -1ο ΕΚ Αλμυρού» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον χώρο του σχολείου.

Το παρών έδωσε, μετά από πρόσκληση των διευθυντών του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Αλμυρού, κ. Γεωργίου Καπράνα και κ. Απόστολου Αγγελόπουλου, αντίστοιχα, ο δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη εκδήλωση ο δήμος βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ως εργοδότης των ειδικοτήτων.

«Ως Δήμαρχος, δεν θα μπορούσα να απέχω από ένα τόσο σημαντικό εκπαιδευτικό σύστημα που επιμερίζει τη μάθηση στον χώρο εργασίας και στην εκπαιδευτική δομή, επιτυγχάνοντας την αφομοίωση απαραιτήτων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω της συνεργασίας εκπαιδευτικής δομής -εργοδότη. Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος Αλμυρού, τόσο μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και μέσω των Υπηρεσιών του, συμμετέχουμε πάντα ενεργά στο παρόν πρόγραμμα» αναφέρει ο κ. Χατζηκυριάκος.

Μέσα από το θεσμό της μαθητείας αναβαθμίζεται το απολυτήριο των εκπαιδευόμενων και ενισχύονται οι δεσμοί εκπαιδευτικής κοινότητας – αγοράς εργασίας.

«Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα έχει σίγουρα αναβαθμιστεί και θα είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα για την διεκδίκηση της περαιτέρω ενίσχυσης του θεσμού. Επικροτώ τέτοιες δράσεις και χαιρετίζω με ικανοποίηση τη συμμετοχή του Δήμου τόσο ως φορέα όσο και μέσω των ιδιωτών», επισημαίνει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου