ΑΛΜΥΡΟΣ

«Κόκκινο πανί» ο δήμαρχος Αλμυρού

κόκκινο-πανί-ο-δήμαρχος-αλμυρού-955976

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τους «άδειασε» στις εκλογές και στήριξε ΝΔ – Δεύτερες σκέψεις ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών – Γκρίνιες και στο ΠΑΣΟΚ

Θέμα Χατζηκυριάκου «ανοίγει» ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εθνικές εκλογές. Ο δήμαρχος Αλμυρού αποτελεί πλέον «κόκκινο πανί» για μεγάλη μερίδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο δήμαρχος Αλμυρού τους άδειασε» και στήριξε αναφαδόν τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, μολονότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 η «επιστροφή» του στον δημαρχιακό θώκο επιτεύχθηκε, χάρη στην ανοιχτή στήριξη που έλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, «κόντρα» σε μία διασπασμένη τότε Νέα Δημοκρατία.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αλμυρού υπέστη εκλογική συντριβή έναντι της ΝΔ και είδε τα ποσοστά του να συρρικνώνονται κατά πολύ, αφού έλαβε 15,32% και 1.839 ψηφοδέλτια, χάνοντας 9,20% από την εκλογική του δύναμη, ήτοι 1.138 ψηφοδέλτια σε απόλυτους αριθμούς, ενώ η ΝΔ έλαβε ποσοστό 53,62% αυξάνοντας τη δύναμή της κατά 3,35%.

Στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θέμα Χατζηκυριάκου άνοιξε πρώτη η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, υπογραμμίζοντας ότι η εκλογική στάση του δημάρχου Αλμυρού ήταν απαράδεκτη και πως τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι «υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας».

Μάλιστα η κ. Παπανάτσιου φέρεται να έκανε λόγο για «εξόφληση προεκλογικού γραμματίου με φόντο τις οικονομικές χρηματοδοτήσεις που έλαβε ο δήμος από την κυβέρνηση για τον «Ιανό» και άλλα προγράμματα», και εμμέσως πλην σαφώς υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, «με δεδομένο ότι δεν μπορεί ένα στέλεχος που κάποια στιγμή προαλείφονταν ακόμη και για να είναι υποψήφιος στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, στη συνέχεια στηρίχθηκε για τον δήμο και επανεκλέχτηκε δήμαρχος, με τη στάση του ουσιαστικά να τίθεται “απέναντι” στις εθνικές κάλπες».

Από μηδενική βάση συζήτηση

Με φόντο τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι οι συζητήσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αλμυρού ξεκινούν από μηδενική βάση, όπως έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμέσως μετά τις νέες κάλπες της 25ης Ιουνίου θεωρείται βέβαιο ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος, σε συνδυασμό και με τις γενικότερες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, όπου από τον περασμένο Μάρτιο έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Ζιώγας, περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας και πρώην πλέον μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, που παραιτήθηκε για να ανακοινώσει ότι κατέρχεται ανεξάρτητος δήμαρχος Αλμυρού «κόντρα» στον κ. Χατζηκυριάκο.

Παράπονα έχει και το ΠΑΣΟΚ

Πάντως οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε ότι μεγάλα παράπονα για την εκλογική στάση του κ. Χατζηκυριάκου έχει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είδε τη δύναμή του να αυξάνεται στον Αλμυρό κατά 139 ψηφοδέλτια μόνο, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος αλλά και τους υποψηφίους βουλευτές να θεωρούν πως η στήριξη του κόμματος δεν ήταν στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Προς στιγμή στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου και αφήνουν για την επόμενη μέρα τη συζήτηση για τον δήμο Αλμυρού.

Έχουν, ωστόσο, στη διάθεσή τους τα εκλογικά στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψε το κοντέρ την Κυριακή 21 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. στον δήμο Αλμυρού έλαβε 1.125 ψηφοδέλτια και ποσοστό 9,37%, ενώ το 2019 είχε λάβει 8,12% και 986 ψηφοδέλτια. Δηλαδή αύξησε την εκλογική του δύναμη κατά 1,25%, έχοντας στην περιοχή και εκπροσώπηση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, καθώς ήταν υποψήφια η Μαρία Ούτα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου