ΑΛΜΥΡΟΣ

Ομόφωνο όχι από τον Δ. Αλμυρού στο LNG

ομόφωνο-όχι-από-τον-δ-αλμυρού-στο-lng-926817

Αναμένεται η θέση του Δήμου Βόλου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού παρευρέθηκαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Ναπολέων Κολοβός και Κυριάκος Γεραμπίνης.

Βασικό θέμα του δημοτικού συμβουλίου ήταν το αίτημα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αντιρρήσεις των Δήμων ως προς την αιτούμενη τροποποίηση της άδειας ΑΣΦΑ της εταιρείας «Mediterranean Gas A.E.» σχετικά με την αλλαγή θέσης του πλωτού τερματικού σταθμού φυσικού αερίου (FSRU) εντός του Παγασητικού Κόλπου.

Στην συνάντηση αυτή τα μέλη της ΠΠ είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις θέσεις της Πρωτοβουλίας και να ενημερώσουν για τους κινδύνους που ενέχει η χωροθέτηση μιας τέτοιας επένδυσης εντός ενός κλειστού κόλπου.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αλμυρού ζήτησε από τη ΡΑΕ να αποστείλει εκ νέου το αίτημα για υποβολή αντιρρήσεων, καθώς το αρχικό δεν είχε παραληφθεί, και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε ομόφωνα ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό.

Από τους τρεις Δήμους που περιβάλλουν τον Παγασητικό, οι δύο, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Δήμος Αλμυρού, έχουν πάρει ξεκάθαρη και ομόφωνη θέση «ΟΧΙ LNG» εντός του κόλπου. Απομένει η τοποθέτηση του Δήμου Βόλου ο οποίος επίσης εκλήθη επισήμως από τη ΡΑΕ να υποβάλει τις απόψεις/αντιρρήσεις του, καθώς βάσει της Κοινοτικής Νομοθεσίας απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για την εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων βαριάς επικινδυνότητας, όπως είναι ο τερματικός σταθμός FSRU (ΟΔΗΓΙΑ SΕVΕSO III).

«Αναμένουμε λοιπόν τη θέση του Δήμου Βόλου, στον οποίο άλλωστε υπάγονται και οι 3 οικισμοί (ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΚΡΙΘΑΡΙΑΣ, ΜΑΡΑΘΟΥ) που βρίσκονται εντός της ζώνης ύψιστης επικινδυνότητας (περί το 1,0 – 1,5 χλμ από το νέο σημείο χωροθέτησης και με ελάχιστο ασφαλές όριο τα 5,0 χλμ)» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου