ΑΛΜΥΡΟΣ

Νομικές ενέργειες για τις φόλες σε αδέσποτα και δεσποζόμενα

νομικές-ενέργειες-για-τις-φόλες-σε-αδέ-925418

Νομικές ενέργειες εναντίον όσων «παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους» για αδέσποτα στον Αλμυρό

Νομικά εναντίον όσων «παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους» τις τελευταίες ημέρες, σκορπίζοντας αδιάκριτα φόλες και επιβάλλοντας βασανιστικό θάνατο σε αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα, θα κινηθεί ο Δήμος Αλμυρού.

Το πρόβλημα της θανάτωσης αδέσποτων με φόλες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στον Αλμυρό, ενώ θύματα των ανθρωπόμορφων τεράτων πέφτουν πλέον και δεσποζόμενα.

Την περασμένη Παρασκευή, κάτοικοι έγιναν μάρτυρες νέου περιστατικού θανάτωσης δύο αδέσποτων σκυλιών στις κοινόχρηστες τουαλέτες στον χώρο της λαϊκής αγοράς. Προ 15ημέρου το φως της δημοσιότητας είχε δει καταγγελία για τη θανάτωση πέντε αδέσποτων, επίσης στον χώρο που λειτουργεί η λαϊκή αγορά. Είχε προηγηθεί η θανάτωση και δύο ακόμη σκυλιών κοντά στο κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε και θανάτωση δεσποζόμενων, με κατοίκους της περιοχής να ξεσπούν για τους δράστες και να ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής αθώων πλασμάτων.

Χθες, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος έκανε δημόσια παρέμβαση χαρακτηρίζοντας την δράση αγνώστων ως «θρασύδειλη εγκληματική ενέργεια» και προαναγγέλλοντας νομικές κινήσεις για την πάταξη του φαινομένου.

Με την ανακοίνωσή του, ο κ. Χατζηκυριάκος απευθύνεται στους πολίτες του Αλμυρού και αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας απαράδεκτης κατάστασης με θύματα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, καθιστώντας μας μάρτυρες μίας θρασύδειλης εγκληματικής ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προσπαθεί από την αρχή της θητείας, βήμα βήμα, να οργανώσει ένα πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, το οποίο έχει αναλυθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας και το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες περισυλλογής και φροντίδας, δημιουργίας μητρώου εθελοντών, ενημέρωσης, δημιουργίας καταφυγίου κ.α. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο, υπομονή και ψυχραιμία.

Όποιος αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, θανατώνοντας δεκάδες ζώα θα μας βρει απέναντί του. Η κακοποίηση και η δολοφονία ζώου αποτελεί κακουργηματικής μορφής πράξη. Πέραν τούτου όμως, ο αναίτιος θάνατος ζώων συντροφιάς εμφιλοχωρεί κινδύνους για την ίδια την κοινωνία καθώς η βία κατά των ζώων συνδέεται άμεσα με τη βία κατά των ανθρώπων.

Τα προβλήματα δεν επιλύονται με διχασμό. Ενωμένοι θα πετύχουμε την αλλαγή, τη βελτίωση και το καλύτερο αύριο για όλους.

Ως Δήμαρχος σας διαβεβαιώνω ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον των Αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να λειτουργεί παράνομα και αυτοδίκαια για λόγους προσωπικής ιδεοληψίας ή ακόμα και πολιτικής σκοπιμότητας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ζώων και ανθρώπων.

Εκφράζω τη λύπη μου για τα δεσποζόμενα ζώα που χάθηκαν και είμαι δίπλα σε όσους άδικα αισθάνθηκαν τόσο πόνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου