ΑΛΜΥΡΟΣ

Επίσκεψη στη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών

επίσκεψη-στη-στρατιωτική-σχολή-υπαξι-653332

Πραγματοποίησαν την Πέμπτη μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού

Τμήματα μαθητών της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού επισκέφθηκαν την Πέμπτη την Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) Σ.Μ.Υ. στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο των μαθημάτων Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Εργασιακό Περιβάλλον – Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας και Ερευνητική Εργασία (project).

Τους μαθητές υποδέχτηκε στο ΚΨΜ της μονάδας ο υπίλαρχος Ιωάννης Τουλάκης, ο οποίος ενημέρωσε το σχολείο για όλο το πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής, για τον τρόπο εισαγωγής σ’ αυτήν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’ των ΕΠΑΛ, αλλά και για τις άλλες Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων (Ανώτερες: ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΜΥΝ, ΣΙΡ) και (Ανώτατες: ΣΣΕ, ΣΙ, ΣΝΔ, ΣΣΑΣ κλπ).

Μετά την πρώτη ενημέρωση που κράτησε περισσότερο από μισή ώρα, οι μαθητές επισκέφτηκαν τους χώρους της Σχολής όπως τους κοιτώνες των σπουδαστριών, το στίβο μάχης, τα μελετητήρια και το εργαστήριο Μ.Ε.Κ.

Η εβδομάδα επίσκεψης στη σχολή ήταν αφιερωμένη σε στρατιωτική εκπαίδευση των σπουδαστών, οι οποίοι σκορπισμένοι στου υπαίθριους χώρους της Σχολής εκπαιδεύονταν στη χρήση των όπλων, ενώ άλλοι βρίσκονταν σε πορεία 12 χιλιομέτρων κλπ.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν στη συνέχεια την πόλη των Τρικάλων και έμειναν εντυπωσιασμένοι.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σχολείου, ο Ληθαίος ποταμός (παραπόταμος του Πηνειού) δίνει στην πόλη ξεχωριστό χρώμα. «Το Ασκληπιείο στο κέντρο των Τρικάλων, η παλιά πόλη «Βαρούσι» με τα ωραία σπίτια, το Κουρσούμ τζαμί και τα υπέροχα μανάβικα των Τρικάλων, όπου λόγω της Τσικνοπέμπτης η μυρωδιές ήταν καταπληκτικές. Μάλιστα στο πίσω μέρος της ταβέρνας «μεζεδοκαμώματα» ανακαλύψαμε μια υπέροχη τοιχογραφία που κάλυπτε όλο τον πίσω τοίχο της οικοδομής».

Εξάλλου, την ίδια μέρα η Περιβαλλοντική ομάδα «Παγασητικός Κόλπος», που αποτελείται από τους μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας και του τομέα Πληροφορικής, επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σχολείου, οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ καλωσόρισαν τους μαθητές και το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια παρουσίαση σχετικά με τον Μαλιακό Κόλπο.

Η παρουσίαση έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να μιλήσουν και για τη δική τους εργασία που αφορά τον Παγασητικό Κόλπο και πως αυτός έχει επηρεαστεί από την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ο μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ασχοληθήκαν εναλλάξ στα εργαστήρια παρατήρησης με στερεοσκόπια, απολιθώματα και πετρώματα. Ακολούθησε, έρευνα πεδίου στην κοντινή παραλία της Αγίας Μαρίνας όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την φόρτωση Βωξίτη από το ορυχείο της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου