ΑΛΜΥΡΟΣ

Καμπανάκι για έργα του ΕΣΠΑ

καμπανάκι-για-έργα-του-εσπα-608406

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό

Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ (ΜΟΔ) πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο Γραφείο του Δημάρχου Αλμυρού, σχετικά με την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ο εκπρόσωπος της ΜΟΔ, με καταγωγή από τον Αλμυρό, Ηλίας Μπάρδας, έκρουσε το «καμπανάκι» προς τον Δήμο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον εργολάβο, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη και ήταν κατηγορηματικός: «Προχωρήστε με πιο ταχείς ρυθμούς τα έργα ανάπλασης της Πλατείας και της αντίστοιχης στις Λίμνες Ζερέλια, διότι τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν ασφυκτικά».

Οπως ο ίδιος γνωστοποίησε με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «είναι αλήθεια ότι έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις. Τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αφού τα δύο έργα του Αλμυρού δεν έχουν ονοματιστεί στα έργα «γέφυρες» για την επόμενη προγραμματική περίοδο. «Γέφυρες» έχουν γίνει τα έργα της αποχέτευσης Σούρπης και Αγίας Τριάδας και της Λιμνοδεξαμενής «Ξηριά» για τα οποία υπάρχει χρόνος». Στη σύσκεψη μετείχε και ο Μηχανικός της ΜΟΔ, Αντώνης Δραγανίγος, ο οποίος είχε την ευκαιρία νωρίτερα να επισκεφθεί από κοντά τα έργα και να διαπιστώσει τις καθυστερήσεις.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αυτό που επισημάνθηκε από τον υπεύθυνο της ΜΟΔ προς τους παράγοντες του Δήμου, αλλά και τον εργολάβο, ήταν ότι δεν θα πρέπει να σημειωθούν περαιτέρω καθυστερήσεις, διότι σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύουν τα δύο σημαντικά έργα για την περιοχή, με απένταξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη.

Η μισή Πλατεία αυτή τη στιγμή είναι σκαμμένη. Μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις ελέω δημοτικών εκλογών, παζαριού, Χριστουγέννων και κάποιοι συζητούσαν να περάσει και το φετινό Πάσχα, ώστε να ανοίξουν τα έργα και σε άλλους κεντρικούς οδούς της πόλης, στις οποίες προβλέπονται παρεμβάσεις από τη μελέτη.

Τρία είναι τα σενάρια για το μέλλον των δύο έργων, όπως τονίζουν παράγοντες που γνωρίζουν καλά την πορεία των έργων: το πρώτο -και το πιο ευοίωνο- είναι να υπάρξει συνεργασία όλων των πλευρών και να ολοκληρωθεί το έργο εντός χρονοδιαγράμματος, το δεύτερο είναι το δυσάρεστο σενάριο, αυτό της απένταξης του έργου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και το τρίτο είναι να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος, με δική του υπαιτιότητα.

Αυτό που βγήκε ως γενικό συμπέρασμα από τη σύσκεψη της Τετάρτης στο Δημαρχείο Αλμυρού ήταν ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια να σημειωθούν περαιτέρω καθυστερήσεις και να κατανοήσουν όλοι ότι το έργο της Ανάπλασης της Πλατείας και του Κέντρου, καθώς και αυτό στις Λίμνες Ζερέλια θα πρέπει να προχωρήσουν απρόσκοπτα. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε τα έργα θα ολοκληρωθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα εξής: «Η δική μας θέση για την πορεία των έργων παραμένει αταλάντευτη από την πρώτη στιγμή. Ο εργολάβος θα πρέπει να ολοκληρώνει ένα δρόμο και μετά να προχωράει σε νέα οδό, από τη στιγμή που έχει παραδώσει τον προηγούμενο. Ενόψει Πάσχα, για την εύρυθμη λειτουργία της εορταστικής αγοράς της πόλης μας, καλά θα ήταν να μην αρχίσουν εργασίες σε νέους οδούς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου