ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεδρίαση με εντάσεις

συνεδρίαση-με-εντάσεις-610537

Η χθεσινή του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού

Διαξιφισμούς, εντάσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.

Η ημερήσια διάταξη της κατεπείγουσας συνεδρίασης περιελάμβανε την άρση της παραχώρησης του ορόφου του Κοινοτικού Καταστήματος Αμαλιάπολης στο Λιμενικό Σταθμό, ώστε να δοθεί για τις ανάγκες κατασκευής του καταδυτικού πάρκου στην Αμαλιάπολη και τις εργοταξιακές παροχές ρεύματος.

Στο πρώτο θέμα, ξέσπασε και η πρώτη ένταση μεταξύ του προέδρου του Σώματος Νίκου Καλλέ και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλη Χατζηκυριάκου κι αφού είχαν εκφραστεί οι αντιρρήσεις μέρους των μειοψηφιών ότι το θέμα δεν είναι κατεπείγον και θα πρέπει να αναβληθεί. Την ίδια θέση πήρε και ο κ. Χατζηκυριάκος στην τοποθέτησή του, στην οποία επέλεξε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κτηνιατρική Υπηρεσία που εδρεύει στον Αλμυρό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του κ. Καλλέ, ο οποίος απευθυνόμενος στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του είπε πως είναι εκτός θέματος.

Αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Χατζηκυριάκου με χαρακτηρισμούς προς τον κ. Καλλέ όπως «Ντροπή σου, κάτσε κάτω ρε» και «βγάλε το χέρι από την τσέπη», ενώ και ο κ. Καλλές από την πλευρά του προσπαθούσε να …ανταποδώσει. Η ένταση διήρκησε δύο με τρία λεπτά. Με παρέμβαση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη τα «πνεύματα» ηρέμησαν στη συνέχεια και κάλεσε και τους δύο να ρίξουν τους τόνους και να αποφασίσει το Σώμα εάν θα συζητηθεί το θέμα ή όχι.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο ίδιος και αποσαφήνισε ότι «ο όροφος θα δοθεί για την κατασκευή του καταδυτικού πάρκου. Ο Λιμενικός Σταθμός είτε θα στεγασθεί σε άλλο δημοτικό χώρο ή θα γίνει προκήρυξη ώστε να μισθώσει κάποιο άλλο. Εάν δεν θέλετε να το συζητήσουμε τώρα, θα συνεδριάσουμε για το θέμα αυτό την ερχόμενη Δευτέρα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ενημερωτική σύσκεψη της Τρίτης 17 Μαρτίου που έγινε στην Αμαλιάπολη για τα καταδυτικά πάρκα και είπε χαρακτηριστικά «έχουν γίνει τέσσερις διαβουλεύσεις. Δύο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δύο από εμάς. Οι αλιείς συμφωνούν πλέον με το καταδυτικό πάρκο». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Νίκου Τσανή ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλω τον κ. Δήμαρχο. Οι αλιείς της Αμαλιάπολης δεν συναινούν και σας παραθέτω το σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν πριν από δέκα ημέρες μετά από Γενική Συνέλευση που έκαναν. Σύντομα θα καταγγείλουν τον Δήμαρχο Αλμυρού, για τις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», κατέληξε ο κ. Τσανής.

Ο κ. Εσερίδης ζήτησε από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης, Ζωή Τηγανοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στην ενημερωτική σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης και είπε ότι «κι εγώ κατάλαβα το ίδιο με τον κ. Δήμαρχο».

Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν, με τον κ. Εσερίδη να αφήνει αιχμές για συνεργάτη του κ. Τσανή, χωρίς να τον κατονομάζει, για τις 140.000 ευρώ απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αλμυρού κατά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με τον Δήμαρχο να σημειώνει χαρακτηριστικά «Φταίει ο κ. Χατζηκυριάκος για το ότι δεν πληρώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές; Οχι βέβαια. Ο σημερινός συνεργάτης του κ. Τσανή ευθύνεται. Πού είναι σήμερα ο συνεργάτης σας» και συνέχισε ο κ. Εσερίδης: «Το ανάστημά σας είναι μικρό. Είστε περιπλανώμενος των Εξαρχείων, ένα αντικοινωνικό στοιχείο. Και 500 χρόνια να προσπαθείτε, δεν πρόκειται να γίνεται Δήμαρχος. Εάν γίνεις εσύ Δήμαρχος, εγώ θα κάνω βόλτα στην Πλατεία του Αλμυρού, πάνω σε μία άσπρη αρκούδα».

Ο κ. Τσανής σημείωσε ότι έλαβε με φαξ την απόφαση των αλιέων της Αμαλιάπολης, διότι δεν συμφωνούν με τις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».

Τελικά, αποφασίστηκε να αναβληθεί η λήψη απόφαση για το θέμα της άρσης παραχώρησης του ορόφου του Κοινοτικού Καταστήματος Αμαλιαπόλεως στο Λιμενικό Σταθμό και το θέμα θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση, την ερχόμενη Δευτέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου