ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού

ξεκινούν-οι-εκδηλώσεις-της-φιλαρχαίο-616571

Την Κυριακή 22 Μαρτίου με ομιλία για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821

Ανοίγει την Κυριακή, 22 Μαρτίου, με ομιλία με θέμα «Η συμμετοχή της περιοχής του Αλμυρού στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, ο διετής κύκλος εκδηλώσεων της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Οθρυς» για τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την ίδρυσή της.

Αναλυτικά, το Δ.Σ. αποφάσισε ολόκληρη η διετία 2015-2016 να είναι μία διετία πολλαπλών και ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα: Τον Απρίλιο θα γίνει παρουσίαση του 18ου τεύχους του Δελτίου στη Σούρπη, καθώς το τεύχος περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για τη Σούρπη.

Το Μάιο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ο λαϊκός πολιτισμός της περιοχής Αλμυρού μέσα από τα δημοτικά της τραγούδια».

Τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας μουσικής θα γίνει παρουσίαση με θέμα: «Οικειοποιούμενοι «το άλλο». Μουσικές αναπαραστάσεις στη Μεγάλη ευρωπαϊκή Μουσική»

Το Φθινόπωρο θα γίνει η παρουσίαση του 19ου τεύχους του «Δελτίου», του έτους 2015, το οποίο ετοιμάζεται, ενώ επίσης ετοιμάζεται και το πανηγυρικό 20ό τεύχος, του έτους 2016.

Την ίδια εποχή περίπου θα γίνει και η παρουσίαση των «Πρακτικών του Δ’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών», που ήδη βρίσκονται στη διαδικασία της εκτύπωσης.

Για το Φθινόπωρο του 2016 προγραμματίζεται η πραγματοποίηση του Ε’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών.

Την ίδια εποχή θα γίνει και η παρουσίαση του πανηγυρικού 20ού τεύχους του «Δελτίου».

Στους σκοπούς της Φιλαρχαίου Εταιρείας εντάσσεται φυσικά και η εφετινή καλοκαιρινή εκδρομή στην Επίδαυρο ή ίσως και κάπου αλλού.

Η εταιρεία διοργανώνει και άλλες εκδηλώσεις με ενημέρωση στην ιστοσελίδα μας www.filarxaiosalmyrou.gr, όπου μπορούν να καταφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η διετία 2015 – 2016 χαρακτηρίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρεία ως «Πανηγυρική διετία Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου