ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκε το τουριστικό πρόγραμμα

εγκρίθηκε-το-τουριστικό-πρόγραμμα-617510

Οι κατευθύνσεις – προοπτικές ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού το 2015

Καταρτίστηκε και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Αλμυρού για το 2015.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη διασφάλιση της αειφορίας του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής κατέγραψε ήδη όλους τους τουριστικούς πόρους και τα αξιοθέατα της περιοχής, την ιστορία, τις παραδόσεις, τα προϊόντα ΠΟΠ και όλες τις εκδηλώσεις που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών.

Η Επιτροπή θα αναλάβει την έκδοση φυλλαδίων, το σχεδιασμό και την παραγωγή πάσης φύσεως οπτικοακουστικού υλικού, την αγορά φωτογραφιών, το σχεδιασμό και την κατασκευή ιστοσελίδας ή διαδικτυακής πύλης και των περιεχομένων αυτών, τη συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στο Εξωτερικό και τη διοργάνωση μεμονωμένων εκδηλώσεων και road shows στο Εξωτερικό.

Απώτερη επιδίωξη είναι η προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αλμυρού, η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με την ενίσχυση του στατικού χαρακτηριστικού του τουρισμού.

Για την επίτευξη των στόχων η Επιτροπή εκτιμά ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού ο οποίος περιλαμβάνει τον εκπαιδευτικό και τον επιστημονικό τουρισμό, του θρησκευτικού και της νέας μορφής τουρισμού που αρχίζει να δημιουργείται στην περιοχή, εκείνης του καταδυτικού τουρισμού.

Οπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, η άνοδος του τουρισμού από την περασμένη δεκαετία δημιουργεί συνθήκες για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του τοπικού παραγωγικού συστήματος, έστω κι αν η δραστηριότητα αυτή έχει ιδιαίτερα μικρή περίοδο αιχμής.

«Η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής επιδέχεται σημαντικές βελτιώσεις από τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι οι δυνατότητές της είναι μεγάλες. Η περιοχή του Αχιλλείου, Πτελεού και Αμαλιάπολης βρίσκεται στο μέσον μιας ευρύτερης τουριστικής περιοχής που ξεκινά βορειότερα από τη Νέα Αγχίαλο και καταλήγει στην περιοχή της Γλύφας του Ν. Φθιώτιδας.

Η βελτίωση των οδικών συνδέσεων, η σταδιακή αξιοποίηση του λιμανιού του Αχιλλείου, η δημιουργία υποβρύχιων μουσείων και καταδυτικού πάρκου που προωθείται και η διαρκώς αυξανόμενη ένταξη διεθνών αεροδρομίων που συνδέονται με το νέο σύγχρονο πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, προσφέρουν ένα αξιόλογο πλαίσιο για την τοπική τουριστική ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή οι δυνατότητες ανάδειξης της περιοχής της Οθρυος, ως τόπος ήπιων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δεν έχουν αξιοποιηθεί ουσιαστικά και η περιοχή παραμένει ένας φυσικός τόπος με περιορισμένη ανθρώπινη παρέμβαση» επισημαίνει.

Με βάση τα ανωτέρω το πρόγραμμα κάνει μία πρόχειρη καταγραφή των σπηλαίων και φαραγγιών στο δήμο, των ακτών – παραλιών κολύμβησης, των γεφυριών αλλά και των εκκλησιών και μοναστηριών της περιοχής ώστε να αναζητηθούν τρόποι ανάδειξης και προβολής τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου