ΑΛΜΥΡΟΣ

Στην Πολωνία μαθητές του Γυμνασίου Πτελεού

στην-πολωνία-μαθητές-του-γυμνασίου-πτ-453258

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Μια μοναδική εμπειρία αποκόμισαν οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές του Γυμνασίου Πτελεού από το ταξίδι τους στο Ζάμοστς της Πολωνίας που πραγματοποιήθηκε από τις 16/6/2015 – 22/6/2015. Το πρόγραμμα με τίτλο «SAVE TODAY SURVIVE TOMORROW» (για να σώσουμε το σήμερα και να επιβιώσουμε αύριο) έχει σαν στόχο να εμπλέξει τους μαθητές σε δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια και κατ’ επέκταση να τους ευαισθητοποιήσει πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Εχει διάρκεια τρία έτη και περιλαμβάνει ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ άλλων έξι σχολείων – εταίρων που συμμετέχουν και συγκεκριμένα της Πολωνίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ουγγαρίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ομάδες εφήβων οι οποίοι μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, την υλοποίηση καινοτόμων πρακτικών, τη συμμετοχή σε διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων, την ομαδική εργασία καθώς επίσης και την απόκτηση βιωματικής εμπειρίας, θα οδηγηθούν σταδιακά ως υπεύθυνοι ευρωπαίοι πολίτες, παρά τις πολιτισμικές τους διαφορές, στην απόκτηση και κατάκτηση ενός κοινού στόχου: «για να σώσουμε το σήμερα και να επιβιώσουμε αύριο».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πέντε μαθητές από τη Γ’ Γυμνασίου, οι Καλτσούνη Ελένη, Ξηρομερίτη Δανάη, Καλαντζής Γιάννης, Παπαργύρης Γιώργος και από την Α’ Γυμνασίου, ο Δρόσος Σωτήρης, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς, Σταθάκη Φωτεινή, ΠΕ02 και Κλείτσα Μαρίνα, ΠΕ06.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Πολωνών μαθητών και είχαν έτσι την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μαζί τους και να έρθουν σε επαφή με την καθημερινότητά τους και τις αντιλήψεις τους. Γλώσσα επικοινωνίας ήταν η αγγλική.

Το πρόγραμμα, άρτια οργανωμένο από τους Πολωνούς εταίρους, περιελάμβανε διάφορες επισκέψεις και ποικίλες δράσεις.

Το Γυμνάσιο Πτελεού και η ομάδα του ERASMUS+ «SAVE TODAY SURVIVE TOMORROW» ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Σεπτέμβριο τους καθηγητές των άλλων χωρών – εταίρων, ενώ το Νοέμβριο θα φιλοξενήσει και τους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου