ΑΛΜΥΡΟΣ

Ομόφωνα οι αποφάσεις για τα περισσότερα θέματα στο συμβούλιο Αλμυρού

ομόφωνα-οι-αποφάσεις-για-τα-περισσότε-453975

Ηρεμα κύλησε η προχθεσινή συνεδρίαση στο δημαρχείο

Ομαλά κύλησε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού. Η συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με εξαίρεση την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και τον τρόπο διαχείρισης των δικτύων άρδευσης στο Κρόκιο και τον Πλάτανο. Παρατηρήσεις έγιναν στο σχέδιο περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης του δημοτικού δάσους Κουρί, όπως και στο στρατηγικό σχέδιο του επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος την πρόταση της δημοτικής αρχής καταψήφισε ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, Νίκος Τσανής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με τις περικοπές δαπανών και τη μετάθεσή τους στη ΣΑΤΑ του 2016 αλλάζουν οι προτεραιότητες στα έργα της δημοτικής αρχής και δεν δίνουν βάρος στις παρεμβάσεις για τα σχολικά κτίρια, την αγροτική και εξωτερική οδοποιία και τον εξωραϊσμό των παραλιών. Κατά της πρότασης τάχθηκε και ο σύμβουλος της παράταξης του πρώην δημάρχου, Ηλίας Τσαμπίρας.

Ο νέος τρόπος διαχείρισης των δικτύων άρδευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Κροκίου και Πλατάνου, βρήκε αντίθετους τον πρώην δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και το σύμβουλο Δημήτρη Παπαϊωάννου. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων ενέκριναν την εισήγηση σύμφωνα με την οποία η άρδευση θα κοστολογείται με 50 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι, 60 ευρώ το στρέμμα στο καλαμπόκι και τριφύλλι και 25 ευρώ το στέμμα στο περιβόλι.

Στη συνεδρίαση έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για την προστασία διατήρηση και ανάδειξη του δάσους Κουρί το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα με την υιοθέτηση των προτάσεων της αντιπολίτευσης.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη του έργου «Εσωτερική οδοποιία Αλμυρού», η σύνταξη της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Ανάβρας, η κοινωνική σύμπραξη των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για τη σύσταση του Τοπικού Δικτύου στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους, η προγραμματική σύμβαση με τον ΟΛΒ για την εκτέλεση τεχνικού έργου στην Αμαλιάπολη, η απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες του δήμου κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου