ΑΛΜΥΡΟΣ

«Μπαίνουμε σε περιπέτειες»: αντίθετη η παράταξη ΛΑΣ Αλμυρού με τον Ναύσταθμο

μπαίνουμε-σε-περιπέτειες-αντίθετη-138737

Την αντίθεσή της στη δημιουργία Ναύσταθμου υπογραμμίζει η παράταξη ΛΑΣ Αλμυρού. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης, χωρίς αντάλλαγμα για χρόνο αόριστο, δημοτικής έκτασης στην περιοχή «Τσιγγέλι» της Κοινότητας Ευξεινούπολης στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για την ανάπτυξη υποδομών Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Αλμυρού υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση μεταβάλλει σε ένα απέραντο ορμητήριο των Αμερικανο-νατοϊκών προς Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Περσικό, τη χώρα, την ώρα που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους, με ανυπολόγιστους κινδύνους για το λαό» και προσθέτει:

«Ο Ναύσταθμος στον Αλμυρό, που διατυμπανίζει η Κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας. Θα αποτελέσει δολοφονικό ορμητήριο απέναντι σε άλλους λαούς και θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τον Ελληνικό λαό όσο και πιο συγκεκριμένα τον πληθυσμό της περιοχής μας. Εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο ενίσχυσης των νατοϊκών υποδομών στη χώρα για λογαριασμό της γεωστρατηγικής αναβάθμισης που θέλει η εγχώρια αστική τάξη, διεκδικώντας το δικό της μερτικό από το μοίρασμα της λείας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων.

Ο Ναύσταθμος στον Αλμυρό εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό ο οποίος περιέχει, τη δημιουργία Ναυστάθμου στη Σούδα, για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, εφάμιλλου της Σαλαμίνας, με την οποία υλοποιούνται σχεδιασμοί για ανάληψη ακόμα πιο ενεργού ρόλου νατοϊκού χωροφύλακα στην Ανατ. Μεσόγειο, με εκτεταμένες δυνατότητες άμεσης επέμβασης όπου τους ζητηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι στην 110 Πτέρυγα Μάχης στάθμευαν αμερικανικά μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη drones, ενώ έχει προχωρήσει και η κατασκευή υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ (“KC-135”) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στο Στεφανοβίκειο βρίσκονται χιλιάδες ελικόπτερα και μονάδες, στο λιμάνι του Βόλου θα δημιουργηθούν υποδομές για μετακίνηση στρατευμάτων και πολεμικού υλικού, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα για τη φιλοξενία Αμερικανών πιλότων, το στρατόπεδο Γεωργούλα είναι μια από τις τέσσερις νέες τοποθεσίες που θα δημιουργηθεί αμερικανική βάση.

Η Κυβέρνηση βάζει τον λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες. Η περιοχή γίνεται στόχος στα πλαίσια της εκρηκτικής όξυνσης των ανταγωνισμών, ιδιαίτερα τώρα στην Ουκρανία. Η περιοχή ονοματίζεται ως στρατιωτικός στόχος σε περίπτωση που υπάρξει σύγκρουση επειδή οι εδώ αμερικανικές δυνάμεις εμπλέκονται στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Επιπλέον μιλάμε και για μια σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής. Είναι μια περιοχή που πολλοί Αλμυριώτες επιθυμούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες αναψυχής.

Είναι η ώρα για άμεση, μαζική, μαχητική λαϊκή απάντηση για την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που από τη μια ματώνει καθημερινά τη λαϊκή οικογένεια προσπαθώντας να της φορτώσει ξανά τα σπασμένα της κρίσης και την πανδημία κι από την άλλη εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε θανάσιμες περιπέτειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου