ΑΛΜΥΡΟΣ

Τροποποιήθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αλμυρού

τροποποιήθηκε-το-γενικό-πολεοδομικό-140502

Για την ανέγερση Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ανω Ξενιάς

Στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ίδρυση και την ανοικοδόμηση Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ανω Ξενιάς, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του νεοφανούς Οσίου Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο διόρθωσε την παράλειψη που έγινε εκ παραδρομής με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου το 2020 στον χώρο που προοριζόταν η δημιουργία υπερτοπικού κέντρου να μην αναφέρεται μεταξύ των άλλων χρήσεων και αυτή του θρησκευτικού χώρου.

Το 2019 έγινε από τον Δήμο Αλμυρού, με το με αριθμό 2280/22-5-2019 συμβόλαιο, δωρεά έκτασης στην Άνω Ιερά Μονή Ξενιάς, με τη δέσμευση ότι, η δωρεά τελεί «υπό τον όρο της ιδρύσεως και ανοικοδόμησης Μετοχίου της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς στον Αλμυρό Μαγνησίας, για να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς προς τον σκοπό αυτόν».

Το 2020 εγκρίθηκε η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αλμυρού από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Στο άρθρο 4, του Π.Δ./6-3-87 «Περιεχόμενο πολεοδομικού Κέντρου – Κεντρικής λειτουργίας πόλης – Τοπικού κέντρου συνοικίας – γειτονιάς» αναφέρει το σύνολο των χρήσεων που επιτρέπονται στην κατηγορία αυτή, συμπεριλαμβάνοντας και την χρήση «θρησκευτικοί χώροι», η οποία θα μπορούσε, επομένως, εξαρχής να συμπεριληφθεί στις επιτρεπόμενες.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Τσόγκας και Γεώργιος Σώμος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου