ΑΛΜΥΡΟΣ

Αισιοδοξεί η εστίαση στον Αλμυρό

αισιοδοξεί-η-εστίαση-στον-αλμυρό-140377

Η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων φέρνει έντονη ικανοποίηση στους καταστηματάρχες

Αισιοδοξία επικρατεί στην εστίαση στον Αλμυρό, με την ελπίδα ότι θα αρχίσουν να δουλεύουν και πάλι τα καταστήματα με ικανοποιητικούς τζίρους μετά την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και την επιτρεπόμενη πλέον παρουσία όρθιων πελατών στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Ειδικά για τα καταστήματα καφέ – μπαρ ήταν πολύ δύσκολο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αφού έφθασαν να λειτουργούν ακόμη και χωρίς μουσική, όταν η πορεία της πανδημίας είχε εκτροχιαστεί και τα κρούσματα ήταν αυξημένα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ταβερνών, Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης τονίζει ότι «η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων είναι θετική εξέλιξη με αισιόδοξο μήνυμα, ενώ έχουμε μπροστά μας τις Απόκριες και το Πάσχα και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα πιάσουμε ρυθμό».

Βέβαια, τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμη στην εστίαση, αφού για να αποδώσουν τα μέτρα χρειάζεται εύλογο χρονικό διάστημα. Φαίνεται όμως ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει γεγονός που είναι θετικό.

Τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στα καταστήματα, ενώ η αποκλιμάκωση των μέτρων εκτιμάται ότι θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία του καταναλωτή, που ήταν κλειδωμένος στο σπίτι.

Η εστίαση λειτουργεί με την τήρηση του μέτρου των αποστάσεων ασφαλείας και βέβαια την επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για είσοδο στους κλειστούς χώρους.

Οσον αφορά στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μπακίρης λέει ότι ακόμη και αυτό το πρόβλημα θα ξεπεραστεί, όταν αρχίσουν να δουλεύουν με κανονικούς ρυθμούς τα καταστήματα.

«Θα αρχίσουμε να αντεπεξερχόμαστε στα έξοδα. Μέχρι τώρα λόγω της επικρατούσας κατάστασης δεν μπορούσαμε να καλύπτουμε τις δαπάνες. Υπάρχουν πράγματι πολύ φουσκωμένοι λογαριασμοί με τη μικρότερη αύξηση να είναι της τάξεως του 30%. Πολλά καταστήματα καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος 4μήνου 3.000 ευρώ και 4.000 ευρώ, όταν το κόστος της ενέργειας ήταν παλαιότερα 2.500 ευρώ. Όμως, αν οι τζίροι επιστρέψουν στα φυσιολογικά επίπεδα, τότε σίγουρα θα είναι όλα καλύτερα», σημειώνει.

Ο κόσμος της εστίασης υπενθυμίζει ότι τον χειμώνα δεν είχε καμιά βοήθεια από το κράτος. «Το μόνο που περιμένουμε είναι το πρόγραμμα Ανάσα ΙΙ της Περιφέρειας Θεσσαλίας τον Απρίλιο. Θα είναι μία βοήθεια ευπρόσδεκτη για τον κλάδο. Και βέβαια η βελτίωση των καιρικών συνθηκών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο», προσθέτει, μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου